Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
10:19 19 12 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Sondaj de opinie Credeţi că staţiunea şi plajele din Mamaia sunt pregătite pentru sezonul estival?

ro

06 May, 2016 00:00 2403 Marime text
 

A trecut minivacaţa de 1 Mai, iar sezonul estival, oficial, a început. Totuşi, staţiunea Mamaia încă se pregăteşte pentru valurile de turişti care vor veni pe litoralul românesc. Pe undeva se mai lucrează, pe undeva se mai vopseşte un gard, iar câinii leneşi se plimbă pe plajele încă pustii. Să nu uităm şi de gunoaiele lăsate prin staţiune de agenţii economici care s-au grăbit să deretice la ei în curte.
 
Deşi la o întâlnire (din luna martie) a reprezentanţilor Primăriei Constanţa cu agenţii economici din Mamaia s-a vorbit despre faptul că pe data de 20 aprilie staţiunea va fi gata pentru începerea sezonului estival, lucrurile nu stau aşa.
 
Mai mult, în aprilie, la Constanţa s-a aflat într-o vizită de lucru ministrul Economiei, Comerţului şi Relaţiilor cu Mediul de Afaceri, Costin Borc. Acesta s-a întâlnit cu reprezentanţi ai administraţiei publice locale şi din turismul de pe litoral. El a avut programate întâlniri şi cu preşedinta Autorităţii Naţionale pentru Turism, Anca Nedea, cu prefectul Constanţei, Adrian Viorel Nicolaescu, cu primarii municipiilor Constanţa şi Mangalia, Decebal Făgădău, respectiv Cristian Radu, cu preşedintele CCINA, Dănuţ Jugănaru, precum şi cu reprezentanţi ai patronatelor hoteliere membre FPTR şi ai structurilor cu funcţiuni de primire turistică de pe litoral.
 

„Cred că o imagine globală şi un management al destinaţiei litoralul românesc ar fi benefice pentru noi toţi. Sunt probleme legate de relaţia dumneavoastră cu autorităţile locale. Acestea pornesc de la planuri urbanistice, autorizaţii de construcţie, până la acte de control. Sunt multe fricţiuni. Aş vrea să îi întrebaţi de ce anumiţi responsabili ai administraţiei locale nu sunt prezenţi unde ar trebui să fie, pentru că ar trebui să fie una dintre problemele lor cele mai arzătoare. Am discutat despre situaţia plajelor, de construcţiile de pe plajă, despre relaţia dintre hotelieri şi Apele Române, despre problemele legate de prezenţa câinilor, până la programul muzicii, despre calificarea forţei de muncă, dar şi despre perenizarea ei, despre extinderea duratei sezonului estival, dar şi despre o strategie globală a teritoriului şi o specializare a staţiunilor pe tipuri de turism potenţial“, declara ministrul.

 
Sondajul s-a încheiat în data de 8.05.2016.

Ti-a placut articolul?

Comentarii