Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
19:41 05 12 2019 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Sondaj de opinie Credeţi că simularea Evaluării Naţionale are efecte pozitive asupra situaţiei şcolare a elevilor?

ro

18 Mar, 2019 00:00 1227 Marime text
Ministerul Educaţiei Naţionale a organizat, în perioada 11 - 13 martie 2019, la nivel naţional, simularea Evaluării Naţionale 2019 pentru elevii clasei a VIII-a (EN VIII), la care au participat, în premieră, şi elevii clasei a VII-a. Printre cerinţele pe care elevii de clasa a VII-a le-au avut de rezolvat la română se numără realizarea rezumatului unui basm şi redactarea unei compuneri despre o activitate extraşcolară.
 
Rezultatele la simularea Evaluării Naţionale 2019 vor fi analizate la nivelul fiecărei unităţi de învăţământ prin discuţii individuale cu elevii, dezbateri la nivelul clasei, şedinţe cu părinţii, precum şi la nivelul consiliului profesoral în vederea adoptării unor măsuri adecvate pentru îmbunătăţirea performanţelor şcolare. La solicitarea scrisă a elevului sau a părintelui/tutorelui, notele obţinute la simulările naţionale pot fi trecute în catalog.
 
Potrivit Ministerului Educaţiei, subiectele au fost elaborate de către specialiştii Centrului Naţional de Evaluare şi Examinare (CNEE) şi sunt proiectate astfel încât tratarea lor să valorifice capacitatea elevilor de a se exprima pe temele din programa de examen, parcurse până la această dată.
 
În acest context, cotidianul ZIUA de Constanţa lansează sondajul de opinie cu următoarea întrebare:De asemenea, vă rugăm să ne transmiteţi, într-un comentariu, şi părerea dumneavoastră cu privire la subiectul propus.
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • maria 18 Mar, 2019 09:18 Nu inteleg de ce se insista atit. Cine vrea sa invete,invata,cine nu, sa se pregateasca sa fie culegator de capsuni sau spalator de babe. Auzeam ca unul de la asociatia elevilor ii indeamna pe acestia sa dea foile goale sau sa scrie porcarii. Pentru ce sa cheltuie statul , din banii nostri, pe niste indivizi care au cu totul alte scopuri in viata,decit sa se instruiasca.