Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
03:15 16 10 2019 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Sondaj de opinie Credeţi că majorarea preţului gigacaloriei pentru abonaţii din Constanţa este justificat?

ro

25 Jul, 2016 00:00 3393 Marime text

 
Prețul gigacaloriei în municipiul Constanța ar putea ajunge la 430 de lei. Aleşii locali sunt gata să voteze un proiect de hotărâre ce se referă la o majorare de aproape 5% a prețului de distribuție și furnizare a energiei termice.
 
În şedinţa din 29 iulie a Consiliului Local Municipal Constanţa, pe ordinea de zi se va afla şi proiectul de hotărâre privind aprobarea prețurilor și tarifelor locale de producere, distribuție și furnizare a energiei termice în municipiul Constanța practicate de către RADET Constanța și stabilirea prețului local de facturare al energiei termice furnizată în sistem centralizat începând cu data de 01.07.2016 în municipiul Constanța. Iniţiatorul proiectului de hotărâre este primarul Decebal Făgădău.


 
„RADET nu a majorat preţul din 2010, de şase ani. Doar Electrocentrale Constanţa SA şi-a actualizat preţul. Structura preţurilor a evoluat foarte mult. Spre exemplu manopera era de 680 lei la ultimul tarif aprobat acum şase ani, iar în prezent manopera s-a dublat, iar structura de preţ a rămas la nivelul de acum şase ani”, a spus Liviu Popa. „De la ultima majorare, prețurile principalelor utilități, materiilor prime și materialelor au crescut foarte mult. Evoluţia preţurilor s-a modificat semnificativ şi suntem nevoiţi să actualizăm în funcţie de situaţia reală din economie”, ne-a mai declarat directorul general al RADET Constanţa. De asemenea, Liviu Popa ne-a precizat că „efectul este per total o creştere de 4,5%, în condiţiile în care o serie de componente din structura de preţ şi-a dublat valoarea în ultimii ani”. Totodată, ne-a spus că această creștere are avizul Autorităţii Naţionale de Reglementare pentru Serviciile Comunitare de Utilităţi Publice.
 
Sondajul de opinie s-a încheiat în data de 31.07.2016

Ti-a placut articolul?

Comentarii