Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
12:22 21 05 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Sondaj de opinie Credeţi că este necesară intensificarea controalelor în cluburile din ţară după tragedia de la Club Colectiv din Bucureşti?

ro

02 Nov, 2015 00:00 2713 Marime textNumărul celor decedaţi în urma incendiului produs în clubul ,,Colectiv’’ din București a ajuns aseară la 30. În continuare, numărul celor care se află în spitale este de peste 140.

Cercetările în această cauză sunt coordonate de Mihai Eduard Ilie, procuror din cadrul Parchetului General al României, cel care a instrumentat şi dosarul restaurantului Beirut din Constanţa, distrus într-un incendiu, în data de 5 aprilie 2014. Atunci şi-au pierdut viaţa Ioana Nicoleta Cengher, Mihaela Tucă şi Nicoleta Vasiliţeanu.

Nu sunt puţini cei care afirmă că această tragedie putea fi evitată dacă autorităţile competente ar fi controlat clubul respectiv şi ar fi constatat că acesta nu avea avizul necesar de la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă. 

În acest context, cotidianul ZIUA de Constanţa lansează următorul sondaj de opinie, cu întrebarea:

Sondajul s-a încheiat la data de 9 noiembrie 2015.
Aşteptăm să ne împărtăşiţi opiniile dumneavoastră şi printr-un comentariu, păstrând, desigur, o notă decentă.

Ti-a placut articolul?

Comentarii

 • mariana 03 Nov, 2015 21:06 SUnt de accord sa fie controlate toate inclusive la autorizatiile de functionare si acolo unde sunt gasite nereguli sa raspunda cei care se fac vinovati de eliberarea acestora.
 • Filoti Corneliu 03 Nov, 2015 14:50 Nu ne trebuie mai multe controale, spun NU goanei după cantitate. Trebuie controale și organe de control cinstite asupra tuturor firmelor, fără a fi controlați doar cei neprotejați.
 • marinela 03 Nov, 2015 12:21 sunt necesare controalele in cluburi ,dar mai ales autorizatiile de functionare de la toti ,cum ar fi:pompieri ,electrica,gaze etc.asa pot fi trasi la raspundere si binenteles proprietarii inconstienti de urmarile dezastruoase si dramatice .Sunt morti ,raniti ,cine raspunde acum?
 • Nica 03 Nov, 2015 10:09 Necesară intensificarea controalelor in toate domeniile. NU AI VOIE sa detii autorizație de funcționare fără aviz PSI, fără aviz Sanepid etc Piedone si persoanele implicate din primărie.. la Pușcărie cu aceeași încadrare pe care o au si administratorii!!
 • Augustina 03 Nov, 2015 09:46 Nu este legal sa construiesti nimic fara autorizatie de contructie din partea primariei de unde apartine constructia. Ca sa obtii autorizatia de constructie iti trebuie o multime de avize de la organele competente in avizarea constructiilor noi, sau renovarea celor vechi, printre care si cel al pompierilor. Deci, in cazul clubului "Colectiv" darea autorizatiei de functionare a fost o crima cu premeditare tinand cont ca era vorba de o locatie unde se aduna foarte multa lume. Cine a mai auzit sa dai autorizatie de functionare pe proprie raspundere? Doar primarul sect 4, el a auzit. Trebuie luate masuri urgente pentru schimbarea legislatiei si urmarirea aplicarii ei in orice conditii.Astfel poate vor fi evitate pe viitor si alte tragedii. Dumnezeu sa-i odihneasca in pace pe cei plecati prea tineri dintre noi si sa-i intareasca pe cei care se afla pe patul de suferinta sa treaca cu bine peste aceasta tragedie.
 • Lucia 03 Nov, 2015 08:48 Da ,trebuiesc controlate periodic nu doar cluburile ci tot ce inseamna local in care ajung mai multe presoane la un moment dat.Toate unitatile de alimentatie publica si hoteliera,sali de spectacole...etc...Si daca aceste locatii nu se incadreaza in una dintre normele impuse la siguranta fizica si alimentara a persoanelor sa se poata inchide iar pe cladire sa se lipeasca afise cu atentionarea oamenilor ca acestea sunt nesigure ,pana la remedierea in totalitate a problemelor .
 • stan mihaela 03 Nov, 2015 08:46 foarte folositor sa aflam filmul evenimentelor consemnat intr-o EXPERIZA profesionista si oficiala a momentelor tragediei- mai ales momente raportate la timp din momentul in care s-au aprins artificiile.
 • dan onescu 03 Nov, 2015 08:37 ...cred ca ar urma un soi de "noaptea vrajitoarelor" sau un linsaj fara cauza, in care vor fi pe de o parte "justitiarii" corupti si pe cealalta parte "criminalii fara crime"...e suficienta aceasta imensa tragedie care va genera cu siguranta o implicare a celor care administreaza cluburi sa asigure toate conditiile ca asa ceva sa nu se mai repete!...si cred ca toti, dupa ce corecteaza ce ar fi de corectat sa dea cate o declaratie pe proprie raspundere, care sa fie arhivata si care se va intoarce impotriva lor in cazul unei nenorociri!...
 • mariana 02 Nov, 2015 21:59 Sper sa se evite si alte tragedii
 • Genoveva 02 Nov, 2015 18:36 Am condus o societate de alimentatie publica si stiu ca nu puteam deschide o unitate chiar daca se vindeau sucuri,fara acordul pompierilor iar controalele erau periodice si foarte dure.Si un banal chiosc trebuie sa aiba acordul lor pentru ca trebuie sa se vada sursele de caldura,alimentarea cu energie electrica,bineintles cu plata unor taxe rezonabile.
 • Vanghele NASTA 02 Nov, 2015 06:58 Parlamentul sa isi dea demisia pentru ca,in loc sa schimbe legile in stil democratic, european, ei se ocupa de aranjarea privilegiilor pentru ei ! Inchiderea tuturor unitatilor publice care nu respecta regulile HSE. Sa mareasca salariile medicilor la 2,000 Euro/luna, nu sa-i urmareasca sa-i aresteze pentru "luare de mita" ! Medicii trebuie respectati, nu invrajbiti, filati, condamnati !Fac 36 ore de garda cu 2000 lei salar ! Guvernul Ponta sa faca un gest de normalitate si sa-si dea demisia, in bloc !
 • Lola 02 Nov, 2015 01:14 Toate cluburile trebuie controlate, in mod obligatoriu.