Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
10:19 16 11 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Sondaj de opinie Consideraţi că este necesară construirea unei biobaze moderne în municipiul Constanţa, care să rezolve problema câinilor ce s-au „întors” în cartiere?

ro

19 Sep, 2016 00:00 2851 Marime text
Peste 60.600 de oameni din întreaga lume au semnat o petiţie prin care îi cer primarului oraşului Constanţa, Decebal Făgădău, să oprească uciderea inutilă a câinilor fără stăpân din municipiu şi să construiască o biobază modernă, anunţau reprezentanţii organizaţiei pentru protecţia animalelor „Save the Dogs”.

Reprezentanţii ONG-ului, alături de cei de la World Animal Protection, au mers, săptămâna trecută, la Primăria Constanţa, unde au purtat o discuţie cu viceprimarul Dumitru Babu. Activiştii au cerut introducerea unei strategii umane de control al populaţiei canine din municipiu.

În cadrul discuţiei, viceprimarul Dumitru Babu a promis să dezvolte un program de gestionare a populaţiei canine. Acesta va include: dezvoltarea şi implementarea unui regulament local având un departament special în cadrul municipalităţii, o campanie de sterilizare gratuită pentru câinii cu stăpân, promovarea informaţiilor despre microcipare în rândul cetăţenilor Constantei, prelungirea perioadei actuale de păstrare a unui câine în adăpost înaintea eutanasierii de la 14 la cel puţin 30 de zile şi redeschiderea adăpostului public în şase luni, cu introducerea unui program de adopţii.
 
Totodată, în ultima perioadă, în reclamaţiile făcute de utilizatorii paginii de socializare „Sesizări şi răspunsuri” a Primăriei revine problema câinilor comunitari agresivi, care au reapărut în mai multe cartiere din oraş.

În acest context, cotidianul ZIUA de Constanţa lansează sondajul de opinie cu următoarea întrebare:
 
Sondajul s-a încheiat pe data de 25 Septembrie 2016
Vă invităm să ne trimiteţi, într-un comentariu, sesizările dumneavoastră cu privire la problemele pe care le-aţi întâmpinat în cazul în care aţi dorit să adoptaţi un patruped din biobaza existentă, precum şi în legătură cu revenirea maidanezilor în cartierele Constanţei!
 
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • silvia serban 20 Sep, 2016 21:52 animalele fara stapan au nevoie de o sansa la viata decenta.va rugam respectati drepturile animalelor .