Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
19:46 04 12 2020 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Sondaj de opinie Ce părere au constănţenii despre noile autobuze Isuzu cumpărate de Primăria Constanţa?

ro

10 Dec, 2018 00:00 1454 Marime text
De Ziua Naţională, municipalitatea a prezentat noile autobuze ale oraşului - Isuzu Citiport Euro 6. Primele 20 din cele 104 autobuze au ajuns pe litoral, iar până la sfârşitul anului vor mai fi livrate alte 20. Vă reamintim că, în şedinţa de Consiliu Local Municipal din luna octombrie, a fost aprobată şi reorganizarea regiei de transport în comun în societatea CT Bus SA.
Noile autobuze, deşi par mult mai fragile, au dotări superioare bătrânelor MAZ-uri, cel puţin dacă citim fişa tehnică: acces facil prin sistemul cu podea coborâtă, rampe pentru persoane cu dizabilităţi, sisteme de climatizare şi dispersie odorizant, opt camere de luat vederi (6 la interior şi 2 la exterior), distem 3D cu camere video pentru numărarea pasagerilor, sistem audio-video pentru informarea pasagerilor: panouri cu led exterioare faţă/lateral/spate, panou interior, două monitoare de 21.5; sistem destinat încărcării dispozitivelor mobile USB charge şi capabilitate fleet management.
În condiţiile în care promisiunile administraţiei locale legate de modernizarea flotei de transport public păreau deja prăfuite, primarul a vrut să închidă gura criticilor săi şi a prezentat noile autobuze care vor intra în circulaţie cel mai probabil anul viitor, după ce vor fi rezolvate chestiunile ce ţin de RCA, înmatriculări etc.

În acest context, ZIUA de Constanţa a lansat un sondaj de opinie cu întrebarea: „Ce părere aveţi despre noile autobuze care vor deservi flota CT Bus din Constanţa?”

La sondaj au participat aproximativ 500 de constănţeni. 44% dintre ei au o „părere bună” despre noile autobuze, 38% au declarat că au o „părere proastă” despre proiectul municipalităţii de schimbare a flotei de transport în comun, iar 18% dintre participanţii la sondaj nu au nicio părere în acest moment.
O parte dintre cititori au lăsat şi comentarii, cu privire la subiectul propus, pe care le redăm mai jos:
 
Elena - „Mai întâi să vedem de ce era necesară cumpărarea prin credit bancar în condițiile în care erau alocați bani din fonduri nerambursabile pentru autobuze electrice??? Plătește Făgădău ratele la împrumut?”
 
Zeinur - „În loc să vă bucuraţi, dar aşa e românul, ce contează cine plăteşte”!
Dumitru - „Ăsta este românul, până acum vă plângeaţi că nu circulaţi în condiţii normale şi acum vreţi sondaje!!
 
Petrică -  „Mai, dar nu v-ați dat seama nici unul ca și Firea a luat 400 de autobuze, tot de la turci. A fost sarcină de partid să le ia din Turcia”
 
Laurenţiu  - „Decât cu rablele de la ruşi care sunt ieşite din uz, mai bine aşa”.
 
Valy  - „Da’ de când ne vor „deservi“ că m-am săturat de când se tot laudă cu astea! În orașele serioase se discută despre eficienţă și calitate, faptul că le-a cumpărat e ceva normal. Flota de autobuze se schimbă la casare, asta nu trebuie să fie ceva extraordinar, ci face parte din atribuțiile unei administrații”.
 

Andrei -  „Turcisme, dar cum locuitorii sunt obişnuiţi cu toate relele, se vor bucura de ele”
 
Sorin  - „Îmi plac postacii care comentează, dar în ultimii cinci ani nu au urcat în transportul public. Orice lucru nou e bun”.
 
Neculae - „Ţara noastră face autobuze pentru Dubai şi sunt apreciate de arabi şi noi luăm de la alţii”
 
Călin - „În jumătate de an sunt terminate!”
 
Gloria - „Pe care ruta vor funcţiona aceste autobuze?!i Pe ruta 51 (poarta1-Eliberarii) toate autobuzele sunt utilate cu scaune de plastic! Dacă mergi pe ruta 102 (zona industriala-Delfinariu (Pescărie) autobuzele sunt utilate cu scaune „cu fundul moale” cu burete şi o cârpă. Niciun autobuz din Constanta nu este încălzit!! Alt circ pe banii noştri!”
 
Dan - „Trebuia să închidă complet RATC-ul, să intre privații pe piață, fără nicio gratuitate!! Nemulțumiții văd că sunt aştia care circulă gratis, pe banii noștri!”.
  

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • Zărzărică 14 Jan, 2019 15:36 Felicităriiiiii ! Primăria Constanța, a făcut o treabă buuuuună pentru că, a achiziționat autobuzele respective, m-am deplasat cu un astfel de autobuz, foooooarte bine și primarul făgădău decebal și consilierii locali constănțeni, să continue ce au început și totodată să termine toate cele începute de foarte multe luni, ca să nu spun, că foarte multe lucrări sunt începute de mulți ani și zac neterminate, un exemplu : podul de lângă supermarketul Cora, la care pot fi adăugate muuulte alte lucrări, să introducă și alte trasee de autobuz, în locuri dosnice / îndepărtate din cartierele Constanței, asfaltarea tuturor drumurilor / zise străzi din Constanța, apă potabilă, sistem de canalizare....... ! Pentru că se apropie alegerile : europene, parlamentare, locale și prezidențiale, acum trebuie un efort foooooarte mare pentru a recupera cele nerezolvate pââână în 2019 !? Primarul făgădău decebal și consilierii locali constănțeni vor să îngrașe "porcul la Crăciun", să vedem cum are să reacționeze porcul în perioada următoare !?