Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
07:53 20 10 2021 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Sondaj de opinie Calitatea aerului din Năvodari și Constanța, afectată de exploziile de la începutul lunii, spun respondenții

ro

12 Jul, 2021 00:00 745 Marime text


 
  • Acesta este răspunsul dat de 65% din cele 170 de persoane care au participat la sondajul de opinie din cursul săptămânii trecute.
  • Întrebarea lansată de ZIUA de Constanța era „Credeți că exploziile de la Petromidia și de la Celco au afectat calitatea aerului din Năvodari și Constanța?“.
 
Calitatea aerului din Năvodari și Constanța a fost afectată de exploziile din zilele de 2 și 3 iulie 2021, de la Petromidia și Celco, este răspunsul dat de 65% din cele 170 de persoane care au participat la sondajul de opinie din cursul săptămânii trecute.
 
La momentul respectiv, întrebarea lansată de ZIUA de Constanța era „Credeți că exploziile de la Petromidia și de la Celco au afectat calitatea aerului din Năvodari și Constanța?“.
 
Alți 35% din cei care au dorit să participe la acest sondaj au fost de părere că exploziile nu au afectat calitatea aerului din cele două orașe.Amintim, vineri, 2 iulie 2021, în jurul orei 12.00, o puternică explozie la Petromidia a înnegrit cerul. Un om și-a pierdut viața, iar alți patru au fost răniți.
 
Focul a fost stins după câteva ore, iar stațiile de măsurare a calității aerului de la Năvodari au înregistrat modificări, indicii arătând în ziua respectivă nivelul „Rău“ pentru poluanții reprezentați de oxizii de azot și, respectiv, „Moderat“ pentru ozon.
 
În ziua imediat următoare, pe 3 iulie 2021, în jurul orei 16.00, s-a produs o altă explozie, de data aceasta, în Constanța, la Celco – Zona Industrială. Mesajul RO-ALERT emis informa populația că explozia produsă este urmată de un incendiu cu degajări mari de noxe.

 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și:

FOTO-VIDEO
Tânărul care și-a pierdut viața în explozia de la Rafinăria Petromidia, condus astăzi pe ultimul drum

 

Ti-a placut articolul?

Comentarii