Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
16:57 21 04 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Sondaj de opinie Actualul şi fostul viceprimar, în topul preferinţelor simpatizanţilor social-democraţi pentru Primăria Constanţa

ro

28 Sep, 2015 00:00 1829 Marime text
Pe data de 21 septembrie, cotidianul ZIUA de Constanţa a lansat un nou sondaj de opinie, cu întrebarea „Ce candidat dintre cei cu care defilează PSD aţi vota dacă mâine ar fi alegeri locale?“.
 
Au fost avansate patru nume ale candidaţilor care ar fi putut intra într-un sondaj intern derulat de PSD Constanţa: Nicolae Nemirschi, Decebal Făgădău, Dumitru Coiciu şi Radu Babuş. 
 
Dintre cele peste 810 voturi primite, actualul primar interimar, Decebal Făgădău, a fost votat de 47% dintre participanţii la sondaj, urmat de Dumitru Coiciu, cu 30%. Nicolae Nemirschi este dorit ca primar de 15% dintre cititorii cotidianului ZIUA de Constanţa, iar Radu Babuş, de 8%.
 
 
Sondajul s-a încheiat pe data 27 septembrie 2015
 
Nicolae Nemirschi, fost viceprimar al municipiului Constanţa şi, de asemenea, fost ministru al Mediului în guvernarea PDL-PSD din 2008, a fost varianta pe care chiar Decebal Făgădău a înaintat-o la finalul unei şedinţe de Consiliu Local din luna mai. Afirmaţia i-a luat pe mulţi prin surprindere, de vreme ce Nemirschi a dispărut complet din peisajul public, el nemaiactivând politic după etapa Ministerului Mediului.
 
Decebal Făgădău este, la momentul de faţă, varianta oficială a PSD, numele avansat chiar de preşedintele Organizaţiei PSD Constanţa, Felix Stroe, în contextul Conferinţei Judeţene a Organizaţiei de Femei a PSD Constanţa din luna august, de la Constanţa. Varianta înaintată de conducerea PSD Constanţa a fost agreată şi de cel aflat la conducerea interimară a partidului, Liviu Dragnea.
 
Dumitru Coiciu este un vechi membru al PSD şi actualmente director adjunct al RATC. Acesta se regăseşte chiar şi pe lista membrilor supleanţi pentru Consiliul Judeţean Constanţa, fiind ales pe listele USL. Coiciu a afirmat, în contextul unei conferinţe informale de presă, că va candida la Primăria Constanţa.
 
Radu Babuş, deputat PSD în Colegiul 5, fost consilier judeţean şi director general al Regiei Autonome de Exploatare a Domeniului Public şi Privat (RAEDPP) Constanţa, este încă un nume auzit în anumite cercuri în ceea ce priveşte o posibilă candidatură. Observând avântul cu care PSD vrea să aducă în faţă oameni tineri, Radu Babuş, fiul lui Constantin Babuş, ar putea fi o opţiune pentru cei care vor un social-democrat „cu suflu nou“ la Primăria Constanţa.

Ti-a placut articolul?

Comentarii