Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
22:11 18 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Sondaj de Opinie 85% dintre respondenți nu sunt de acord ca orice persoană care are permis de conducere de cel puțin 3 ani să fie examinator auto

ro

17 Oct, 2022 00:00 1311 Marime text
Șofer. Foto: Unsplash
 
  • Conform proiectului, pentru a obține o autorizație de examinator, persoana respectivă trebuie să dețină permis de conducere pentru categoria B de cel puțin trei ani
 
Un proiect de lege depus în Parlament de UDMR vine cu o nouă propunere care îi vizează pe viitorii conducători auto. Mai exact, acest proiect prevede faptul că, pe lângă polițiști, să poată fi examinator la proba de traseu orice persoană care are permis de conducere de cel puțin 3 ani și care obține o autorizație de examinator auto.
 
Conform proiectului, pentru a obține o autorizație de examinator, persoana respectivă trebuie să dețină permis de conducere pentru categoria B de cel puțin trei ani, să nu fi avut permisul de conducere anulat sau suspendată exercitarea dreptului de conducere a autovehiculelor în ultimii trei ani.
 
Pentru a obține autorizație de examinator pentru categoriile C sau D, pe lângă condițiile de mai sus, persoana trebuie să aibă cel puțin 5 ani experiență în categoria de vehicule pentru care solicită atestarea sau să promoveze testul de evaluare teoretică și practică.
 
În acest context, ZIUA de Constanța a lansat un sondaj de opinie cu întrebarea „Sunteți de acord ca orice persoană care are permis de conducere de cel puțin 3 ani să fie examinator auto?“.
 
258 de cititori au participat la sondaj, iar 85% dintre respondenți au răspuns că nu sunt de acord ca orice persoană care are permis de conducere de cel puțin 3 ani să fie examinator auto.


 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii