Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:01 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Sondaj de opinie 82 la sută dintre respondenţi nu cred că este oportun ca poliţiştii locali să aibă mai multe atribuţii pe linie rutieră

ro

19 Mar, 2018 00:00 2541 Marime text
În perioada 12-18 martie, ZIUA de Constanţa a derulat un sondaj de opinie cu următoarea întrebare: „Credeţi că este oportun ca poliţiştii locali să aibă mai multe atribuţii pe linie rutieră?“
 
82% dintre respondenţi nu cred că este oportun ca poliţiştii locali să aibă mai multe atribuţii pe linie rutieră. Asta în timp ce 18% dintre participanţii la sondaj sunt de acord cu această propunere.
 
O parte dintre respondenţi au lăsat şi un comentariu cu privire la acest subiect
 
Nu! Dacă nu au făcut şcoala de poliţie la zi, cum să se numească poliţist?
 
Depinde de atribuţii - să adune câini şi pisici, da, dar în rest nu. Consider că nu au pregătirea necesară.
 
Cel mai slab pregătită categorie de bugetari! În majoritatea situațiilor, inutili, slab pregătiți și plătiți degeaba.
 
Eu zic că ar fi bine ca pe stradă cu maşina să poată să te oprească şi amendeze şi pompierii şi jandarmii şi în situaţii când niciuna dintre aceste instituţii nu este disponibilă: lucrătorii de la Ambulanţă, Medicină legală, cei de la Paşapoarte şi de la Primărie, indiferent de funcţie şi vechime.
 
Da! Dar numai după ce fac o selecție prin care să fie eliminați teroriștii, ciobanii şi toate celelalte (…). Iar după aceea, să urmeze un curs de legislație şi învățare a Codului Penal, Civil, cu toate drepturile cetățenilor.
 
La transformarea gardienilor în poliţişti locali, au dispărut cei fără bacalaureat luat. Beleaua e că sunt o grămadă de licenţiaţi în drept pe la diverse universităţi fantomă.
 
Nu! Desfiinţaţi Poliţia Locală şi cei cu Academia de Poliţie să treacă la Poliţia Rutieră, pentru acoperirea deficitului de personal. Cu o singură condiție: să aibă aceeași pregătire profesională, răspundere și disciplină precum polițiștii de la circulație.
 
Nu! Ar trebui să le schimbe și uniforma, pentru că pot fi confundați cu cei de la poliția națională!
 
Nu pot să aibă mai multe atribuţii până nu au mai multe cunoştinţe.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • John 19 Mar, 2018 13:10 Sunt de acord cu ce a spus Kostas.
  • Kostas 19 Mar, 2018 06:47 Acest sondaj este irelevant. 82 % din cati? Ce studii au respondentii? Cati din respondenti cunosc (nu din auzite) atributiile institutiei? Cati din respondenti cunosc ce studii si educatie au localii? Cati cunosc ca, localii urmeaza cursuri de pregatire in scolile MAI, la fel ca politistii? Ce pregatire de specialitate in domeniu au cei care au realizat sondajul? Care este marja de eroare? Concluzia, irelevant!