Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
00:14 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Sondaj de opinie 48 la sută dintre respondenţi, de acord cu sancţiunea aplicată elevei care a apărut pe un site de videochat

ro

18 May, 2015 00:00 2249 Marime text
Acum două săptămâni, conducerea Colegiului Naţional „Mihai Eminescu” din Constanţa a aflat că o elevă din clasa a XI-a a postat poze indecente pe un site de videochat.
 
Alexandra Chiriac, elevă în clasa a XI-a la Colegiul Naţional „Mihai Eminescu“, ale cărei poze au fost postate pe un site de videochat, şi colega sa, Lavinia Peşte, cea care ar fi anunţat presa cu privire la acest fapt, s-au ales cu notele scăzute la purtare. În cadrul şedinţei din 12 mai, Consiliul Profesoral a decis sancţiunile ce urmează a fi aplicate în cazul celor două tinere. „În cadrul şedinţei Consiliului Profesoral din 11.05.2015, s-au luat următoarele măsuri, privind evenimentele în care au fost implicate elevele Chiriac Alexandra şi Peşte Lavinia: mutarea disciplinară a elevelor la alte clase, diferite, din cadrul Colegiului Naţional «Mihai Eminescu», scăderea notei la purtare cu două puncte pentru Chiriac Alexandra şi cu patru puncte pentru Peşte Lavinia, precum şi includerea elevelor într-un program de consiliere psihologică“, a declarat, pentru ZIUA de Constanţa, consilierul de imagine al unităţii de învăţământ, prof. Bianca Ibadula.
 
Reamintim că, acum două săptămâni, profesorii de la Colegiul Naţional „Mihai Eminescu“ din Constanţa au aflat că fotografii ale unei eleve cu rezultate bune, din clasa a XI-a, profil Matematică - Informatică, au fost postate pe un site cu conţinut erotic. „Eleva ne-a spus că regretă cele întâmplate. Ne-a spus că doar a trimis pozele, dar că, ulterior, s-a răzgândit, şi că nu intenţiona să facă videochat. Este elevă în clasa a XI-a, cu rezultate bune, are o singură absenţă. Provine dintr-o familie modestă. Tatăl lucrează în Portul Constanţa, mama este casnică şi se ocupă de îngrijirea unui copil în vârstă de şase luni“, a spus directorul adjunct al Colegiului Naţional „Mihai Eminescu“, Stelian Marinescu.
 
În acest context, pe data de 12 mai, cotidianul ZIUA de Constanţa a lansat un sondaj de opinie, pentru a afla părerea cititorilor săi:
 
Credeţi că este corectă decizia de sancţionare a elevei de la Colegiul Naţional «Mihai Eminescu» care a apărut pe un site de videochat?”
 
În urma sondajului la care au participat 322 de persoane, 48% dintre respondenţi s-au declarat de acord cu sancţiunea aplicată, iar 52%, nu.
 
„Sunt curios ce reacţie ar fi avut conducerea unui colegiu renumit din Anglia, SUA sau orice ţară în care se respectă regulamentul interior al colegiului. Suntem exagerat de indulgenţi cu greşelile copiilor noştri. Nu cred că acest fel de expunere a corpului a unui elev se află trecut într-un regulament dintr-un colegiu care se respectă“, a comentat Victor Nicolai.
 

Sondajul s-a încheiat pe 17 mai.

Citeşte şi:

Sondaj de opinie:
Credeţi că este corectă decizia de sancţionare a elevei care a apărut pe un site de videochat?


Nota scăzută la purtare şi consiliere psihologică: Eleva de la „Mihai Eminescu“ care a apărut pe un site de videochat a fost sancţionată

Profesorii au mutat-o disciplinar la o altă clasă: Cei mai mulţi cititori consideră că eleva de la "Eminescu" nu trebuia sancţionată

Sondaj de opinie:
Credeţi că este corectă decizia de sancţionare a elevei care a apărut pe un site de videochat?

Eleva de la Colegiul „Mihai Eminescu“, acuzată că a făcut videochat, mutată disciplinar într-o altă clasă

Sondaj de opinie: 
​Credeţi că eleva de la Colegiul Naţional „Mihai Eminescu“ care a vrut să facă videochat trebuie sancţionată?


Profesorii nu o mai vor: Eleva de la „Mihai Eminescu“, „vedetă“ pe un site erotic, ar putea fi mutată la un alt liceu
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii