Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
22:35 25 06 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Nota scăzută la purtare şi consiliere psihologică Eleva de la „Mihai Eminescu“ care a apărut pe un site de videochat a fost sancţionată

ro

12 May, 2015 00:00 1405 Marime text
Alexandra Chiriac, elevă în clasa a XI-a la Colegiul Naţional „Mihai Eminescu“, ale cărei poze au fost postate pe un site de videochat, şi colega sa, Lavinia Peşte, cea care ar fi anunţat presa cu privire la acest fapt, s-au ales cu notele scăzute la purtare.

În cadrul şedinţei de ieri a Consiliului Profesoral al Colegiului Naţional „Mihai Eminescu“, cadrele didactice au decis sancţiunile ce urmează a fi aplicate în cazul celor două tinere. „În cadrul şedinţei Consiliului Profesoral din 11.05.2015, s-au luat următoarele măsuri, privind evenimentele în care au fost implicate elevele Chiriac Alexandra şi Peşte Lavinia: mutarea disciplinară a elevelor la alte clase, diferite, din cadrul Colegiului Naţional «Mihai Eminescu», scăderea notei la purtare cu două puncte pentru Chiriac Alexandra, şi cu patru puncte pentru Peşte Lavinia, precum şi includerea elevelor într-un program de consiliere psihologică“, a declarat, pentru ZIUA de Constanţa, consilierul de imagine al unităţii de învăţământ, prof. Bianca Ibadula. Reamintim că, săptămâna trecută, profesorii de la Colegiul Naţional „Mihai Eminescu“ din Constanţa au aflat că fotografii ale unei eleve cu rezultate bune, din clasa a XI-a, profil Matematică - Informatică, au fost postate pe un site cu conţinut erotic. Vineri, profesorii care predau la această clasă, reuniţi în cadrul unui consiliu, au propus mutarea disciplinară a elevei la o altă unitate de învăţământ, în baza articolelor 153 şi 157 din Regulamentul de funcţionare a unităţilor din învăţământul preuniversitar. „Eleva ne-a spus că regretă cele întâmplate. Ne-a spus că doar a trimis pozele, dar că, ulterior, s-a răzgândit, şi că nu intenţiona să facă videochat. Este elevă în clasa a XI-a, cu rezultate bune, are o singură absenţă. Provine dintr-o familie modestă. Tatăl lucrează în Portul Constanţa, mama este casnică şi se ocupă de îngrijirea unui copil în vârstă de şase luni“, a spus directorul adjunct al Colegiului Naţional „Mihai Eminescu“, Stelian Marinescu. Reamintim că acesta nu este singurul scandal sexual petrecut la Colegiul Naţional „Mihai Emimescu“. Anul trecut, oamenii legii au stabilit că profesoara de informatică de la această unitate de învăţământ, Margareta Drăguţ, făcea parte, alături de un poliţist din cadrul Secţiei III şi de un fost jandarm, dintr-o grupare infracţională ce racola minore şi le obliga să se prostitueze.

Mai multe detalii aici: 

Profesorii nu o mai vor: Eleva de la „Mihai Eminescu“, „vedetă“ pe un site erotic, ar putea fi mutată la un alt liceu
 
Scandal sexual: Cum a ales o elevă de la Colegiul „Mihai Eminescu“ să facă bani din videochat

Vezi cine a spus asta: „Profesoara Margareta Drăguţ nu mai are ce căuta la Colegiul Naţional Mihai Eminescu”

Ti-a placut articolul?

Comentarii