Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
00:43 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Peste 85% dintre participanţii la sondaj sunt de acord cu ideea lui Raed Arafat ca medicii să nu mai lucreze simultan şi la stat, şi la privat

ro

16 Apr, 2018 00:00 1290 Marime text
În perioada sărbătorilor pascale, doctorul Raed Arafat, şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, bulversa lumea medicală şi nu numai, susţinând că ar fi necesare o delimitare a sectorului privat de cel public şi stabilirea unor reguli clare, care să determine chiar interdicţia medicilor de a lucra. Arafat preciza că veniturile medicilor au ajuns la un nivel suficient de mare încât aceştia să poată renunţa cu uşurinţă la jobul din privat.
 
Celebrul medic a spus atunci că nu crede că toţi medicii se vor înfuria, pentru că multă lume sesizează situaţia şi că nu e prima dată când se ridică această problemă: de lipsă a loialităţii faţă de un sector. E vorba de a însănătoşi, într-un fel, sectorul sanitar public.
 
Atunci am şi lansat sondajul cu următoarea întrebare: „Sunteţi de acord cu ideea doctorului Raed Arafat de a li se interzice medicilor să lucreze simultan?“
 
Materialul a fost accesat de peste 15.000 de cititori, iar la sondaj au răspuns peste 500.
Dintre participanţii la sondaj, 85% au fost de acord să li se interzică medicilor să lucreze simultan şi în sistemul privat şi în cel public, în timp ce 15% nu sunt de acord cu ideea lui Arafat.


 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii