Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
20:20 04 12 2022 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ce au răspuns participanții la vot la întrebarea „Va crește numărul infectărilor cu coronavirus odată cu începerea școlilor?

ro

24 Aug, 2020 00:00 1659 Marime text

Săptămâna care s-a încheiat, ieri, am propus spre dezbatere și am inițiat un sondaj de opinie referitor la numărul de infectări cu coronavirus influențat de începerea școlilor.
Și spuneam noi că la începutul pandemiei de coronavirus în majoritatea statelor s-au impus restricții de izolare și s-au închis diferite instituții, inclusiv școlile, însă, odată cu scăderea numărului de infectări, măsurile au fost relaxate, iar școlile s-au redeschis.
Cu toate acestea, în unele țări, reîntoarcerea elevilor în sălile de clasă a dus la o creștere a numărului de teste pozitive.
 
Preşedintele Klaus Iohannis a declarat  că pe 14 septembrie începe noul an școlar preuniversitar.

„Pentru majoritatea elevilor, asta înseamnă că vor merge efectiv la școală“, a mai spus președintele.  

Tot potrivit lui Klaus Iohannis au fost puse la punct trei scenarii (verde, galben și roșu) pentru desfăşurarea cursurilor în funcţie de numărul de bolnavi de COVID-19 din fiecare localitate în parte. 

- Scenariul verde - în localitatea respectivă e mai puţin de o persoană detectată cu COVID-19, în ultimele 14 zile;

- Scenariul galben - între 1 şi 3 persoane detectate cu noul coronavirus;

- Scenariul roşu, când unitatea se închide de tot - mai mult de trei bolnavi noi în localitate, în ultimele 14 zile, la o mie de locuitori. 

 
Pentru învăţământul online, Monica Anisie a declarat că vor fi achiziţionate peste 500.000 de tablete, cu fonduri din diverse surse.
 
Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru a anunțat că toți elevii de la clasa I până la clasa a XII-a vor purta măști în timpul orelor și în pauze.De asemenea, înainte de ieșirea în recreație se vor dezinfecta pe mâini cu substanțele care vor fi puse la dispoziție la intrarea în sălile de clasă și atunci când se întorc din pauză vor proceda la fel.
 
Măsura purtatului măștii va rămâne obligatorie și în recreație fiindcă transmiterea este aerogenă și masca este cea mai sigură regulă, pentru că nu există certitudinea că elevii vor respecta distanța minimă de siguranță sanitară, a mai spus ministrul.Totodată, toate şcolile trebuie să fie pregătite cu substanţe de dezinfecţie și cu dezinfectanţi care să se afle la dispoziţia cadrelor didactice şi a elevilor.
 
iar în acest context cotidianul ZIUA de Constanța a lansat și un sondaj de opinie cu întrebarea:

Va crește numărul infectărilor cu coronavirus, odată cu începerea școlilor?
Ca întodeauna în astfel de situații părerile au fost împărțite. Ca și răspunsurile de altfel.
Totuși 69 % din cei care au participat la sondaj au gost categorici: DA va crește în timp ce doar 31 % au luat în calcul că nu va crește.


Citește și 

Sondaj de opinie ZIUA de Constanța Va crește numărul infectărilor cu coronavirus, odată cu începerea școlilor?

 
Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?

Comentarii