Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
17:29 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

71% dintre respondenți consideră că școlile nu trebuie închise mai devreme de pragul de infectări de 6/1000 locuitori

ro

22 Mar, 2021 00:00 1527 Marime text

În urmă cu o săptămână, ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, declara că „până la pragul legal stabilit de 6/1.000, în calitate de Ministru al Educației, nu voi fi de acord cu închiderea școlilor”.


Mai mult de jumătate din cei peste 2.000 de participanți la sondajul de opinie lansat de ZIUA de Constanța cu întrebarea „Considerați că școlile trebuie închise mai devreme decât pragul de infectări de 6/1000 locuitori?” sunt de părere că școlile trebuie să rămână deschise actului educațional, fie el și parțial cu prezență fizică. Lor li se alătură alte sute de mesaje postate pe rețelele de socializare.


Vă prezentăm în continuare comentariile în legătură cu tema supusă dezbaterii:
„Lăsați copiii să își trăiască copilăria! Lăsați-i să învețe! Nu vrem să avem copii distruși și psihic și fizic! Încetați cu această bătaie de joc de școală on-line!”.


„Școala on line înseamnă analfabetism și punct! Nu doresc că ai noștri copii să fie următoarea generație de căpșunari și sparangheliști, plătitori de taxe și impozite, să trăiască într-un stat corupt și condus de idioți...VREM LIBERTATEA PE CARE NE-AȚI FURAT-O!”.


„NU, nu suntem de acord! Cum puteți măcar să puneți astfel de întrebări manipulatoare? Nu e suficient că ați ținut copiii un an în față calculatoarelor deși toate studiile și cifrele din străinătate și România (căutați pe edupedu) arată că procentul celor infestați în intervalul de vârstă 0-19 ani nu a crescut semnificativ atunci când copiii au început școală, rămânând aproape același. Nu suntem de acord cu oprirea școlii față în față în nici o situație, nici măcar când procentul trece de 6. În străinătate, în majoritatea țărilor, chiar și când au fost în carantină totală (lock-down), școlile au funcționat normal. Și tot în străinătate, în majoritatea țărilor, masca nu se poartă la ore. Ba mai mult, în Suedia te amendează dacă vii cu masca pe față. Lăsați-ne copiii în pace!! Încetați cu dictatură și cenzură! Redați-ne toate libertățile și drepturile confiscate peste noapte!! România trezește-te!!”.


„Lăsați copiii în pace nu închideți școlile suntem sătui de mizeria din guvern vrem copii sănătoși mintal și cu educație normală”.


„NU trebuie închise școlile!”.


„NU închideți școlile! Copii nu sunt afectați de acest virus! Mall-urile se închid? Metrourile se închid? Sau doar la școală credeți că sunt expuși? Când generația mea mergea la școală, nu există să lipsești de la ore, se mergea în orice condiții!! Îi nenorociți cu expunerea la ecrane! Le-ați răpit deja un an de școală DEGEABA!”.



„Școlile trebuie să fie deschise în permanentă , copiii trebuie să aibă acces la învățământul față în față în permanentă și liberi și fără alte prostii ( măști, distanțare etc) . Și totul trebuie să revină la normal. Dar ce, ne- am tâmpit cu toții ce atâtea prostii pe pământul acesta, cât să mai rabde Dumnezeu toate nenorocirile care se abat asupra omenirii din cauza pandemiei a ăstora cu minți criminale și diabolice!!”.


„Categoric nu! Copiii au nevoie de socializare, nu de școală on-line”.


„Copiii trebuie să învețe în banca, la școală, nu acasă. Școală online nu e școală. Orice s-ar întâmpla copiii trebuie să meargă la școală”.
„Școlile sunt ultimele care ar trebui închise (în alte țări nu au fost închise niciodată). Educația normală și sănătoasă a copiilor este foarte inportanță pentru viitorul țării. Școală on-line a adus numai probleme, copiii nu înțeleg nimic, mulți au uitat să scrie, au început să aibă probleme oftalmologice și de obezitate, ba chiar și psihologice. Părinții și cadrele didactice sunt epuizate. În nici în caz nu se justifică închiderea unităților de învățământ”.


„Nu trebuie închise nici peste 6%”.


„La sănătatea psihică a copiilor nu se gândește nimeni? Voi nu vedeți că din ce în ce mai mulți copii încearcă și unii chiar reușesc să și ia viață? Unde vreți să ajungem? NU ÎNCHIDEȚI ȘCOLILE! Ba din contra, toți copiii trebuie să meargă la școală, altfel o să avem o societate de psihopați”.


„Ce face părintele divorțat care are 3 copii? Cum se duce la muncă și cu cine îi lasă? NU ÎNCHIDEȚI ȘCOLILE”.


„Nu sunt de acord să fie închise școlile. Este o eroare gravă a le închide și un atac la psihicul și sănătatea copiilor. Copiii au nevoie de socializare fizică, față în față. Online nu pricep nimic și rămân cu lacune imense”.


„NU trebuie închise școlile. Sunt măsuri suficiente de prevenire !! Oare până acum când un copil avea TBC sau o altă boală contagioasă se închideau școlile?”.


„Școlile nu trebuie închise! Elevii stau distanțați în săli. Faceți o vizită în Mall-uri și alte magazine să vedeți acolo aglomerație! De acolo nu se ia covid, numai de la școală? Românii s-au săturat de mascaradă această!”.


„Exclud închiderea școlilor sub orice formă. Copii au nevoie de socializare, de empatie, de joacă, de interacțiune și relația între ei și instituția de învățământ”.


„Școala în clasele cu mulți copii 20+ ar fi trebuit să se desfășoare hibrid, sincron. La fel, testarea cu teste rapide cu salivă ar trebui făcută săptămânal, lunea la intrare în școală atât elevilor, cât și profesorilor. Școală trebuie ținută deschisă, dar în condiții de distanțare și siguranță”.


„Consider că școală ar trebui închisa temporar atunci când în instituție sunt mai mult de 5 cadre didactice, angajați care fac parte din personalul auxiliar și elevi confirmați pozitiv (în total). Acolo deja e focar. E posibil că în comunitatea din cartier să existe o incidența mai mare de 6 la mia de locuitori”.


„Consider că școlile trebuie închise mai devreme de pragul stabilit 6/1000, la 3/1000 școlile ar trebui închise. Dacă părinții nu dau dovadă de responsabilitate lăsând copii să participe la tot felul de activități colective cu risc atunci ar trebui că autoritățile să fie responsabile cu atât mai mult cu cât au acces la informații cu caracter secret pentru populație, locuri în spitale, reacții adverse, nivelul de pregătire al personalului sanitar, etc”.


Citește și:

Considerați că școlile trebuie închise mai devreme decât pragul de infectări de 6/1000 locuitori?
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii