Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:29 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

70% dintre participanţii la sondaj nu sunt de acord cu proiectul de lege privind amnistia şi graţierea

ro

30 Jan, 2017 00:00 2063 Marime text
Aproximativ 1.000 de cititori care au participat la sondajul lansat de cotidianul ZIUA de Constanţa au spus clar că nu doresc amnistia şi graţierea. Cititorii au răspuns cu „Da“ sau „Nu“ la sondajul cu prin care îi întrebam: „Sunteţi de acord cu proiectul de lege privind amnistia şi graţierea?“ 28% au spus că sunt de acord, iar 66% susţin contrariul. 
 
O parte dintre constănţenii care au participat la sondaj au lăsat şi mesaje prin care reiterează faptul că nu vor demisia Guvernului, ci doresc ca acesta „să îşi respecte promisiunile pentru care a fost ales. Nu să propună legi aberante care sunt în avantajul unor persoane“.
 
Actele normative privind graţierea şi modificările finalizate au fost trimise Consiliului Superior al Magistraturii, Înaltei Curţi, Parchetului General, spre consultare publică. „Ministerul Justiţiei şi-a asumat cele două acte normative“, a declarat ministrul Florin Iordache.

România este din nou împărţită, în aceste zile, în două grupuri: unul care cere toleranţă zero pentru corupţi şi care consideră cele două ordonanţe drept un „atac la adresa democraţiei“ şi un altul care vede cu ochi buni intenţia Guvernului Grindeanu de a emite o ordonanţă de modificare a Codului Penal şi a Codului de Procedură Penală, precum şi pentru graţierea unor pedepse.

Sondajul s-a încheiat pe data de 29 Ianuarie 2017

Un alt aspect care merită menţionat este faptul că nu este exclus ca, după consultarea publică, această ordonanţă să fie trimisă în dezbatere în Parlament.

Alte mesaje din partea cititorilor

Florian apreciază că „graţierea este o soluţie“, în timp ce Viorel este de părere că „mafioţii vor dezlegare la furăciuni“. Georgeta din Constanţa propune schimbarea ministrului Justiţiei, Florin Iordache, în timp ce Alexandru spune că este de acord „cu graţierea doar celor care au comis prejudicii foarte mici, până în 1.000 de lei“. Dumitru cere autorităţilor să fie „graţiate“ şi persoanele care nu-şi mai pot plăti creditele la bănci, în timp ce Nicoleta apreciază că „Executivul Grindeanu acţionează neconstituţional“. Un alt cititor, care semnează Cristi, consideră proiectele de ordonanţă necesare, dar că acestea „trebuie dezbătute serios de Guvern, preşedinte şi magistraţi“.
 

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii