Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
05:23 19 08 2019 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

41% din participanții la sondaj cred că șoferii beți și drogați care produc accidente cu victime ar trebui să facă închisoare pe viață

ro

22 Jul, 2019 00:00 600 Marime text
Mai mulți șoferi sunt prinși în trafic de polițiști conducând sub influența băuturilor alcoolice. Potrivit IPJ Constanța, în fiecare zi sunt depistați șoferi care conduc băuți la volan sau cu permise de conducere false.
 
În acest context, cotidianul ZIUA de Constanța a lansat sondajul de opinie cu întrebarea: Ce pedeapsă credeți că ar trebui să li se aplice șoferilor care conduc beți, drogați sau fără permis și produc accidente cu victime? La sondaj au participat 304 de respondenți. Dintre aceștia 16% au răspuns 5 ani de închisoare, 5% - 7 ani de închisoare, 39% - 10 ani de închisoare, 40% - închisoare pe viață.
 
Mai mult, respondenții ne-au trims și punctul lor de vedere.

„În opinia mea cred că și închisoarea pe viață este prea puțin pentru asemenea fapt! Inconștiența trebuie platită cu aceeași moneda!“, crede Octavian S. „Interzicerea pe viață de a mai obține un carnet auto. Eu aș propune să fie încadrări și la act de terorism. Ori iese pe stradă cu Kalesnicovul, ori se suie beat sau drogat sau fără carnet la volan“, ne-a scrs Mark. „Suspendarea permisului de conducere pe 15 ani, amendă 10.000 lei și închisoare 10 ani fără suspendare - cea mai bună variantă“, a punctat Kally Klt. „Amendă 100.000 lei, munca zilnică in folosul comunității 3 ani cel puțin și să nu mai aibă drept de condus“, este de părere Daria D. „Celui care a condus beat sau drogat să i se anuleze permisul fără drept de a-l redobândi din nou“, a punctat Ioan G. „Fără accident -3 luni fără permis, cu accident - dosar penal“, a comentat Nelu N. „Eu zic că ar trebuii scaunul electric sau spânzurat. Vai mama voastră cred că habar nu aveți de condus, suntetți pericol public dar știți să dați lecții la altii care conduc după ce au băut un pahar de vin, ceea ce în țări civilizate e legal“, a menționar Ionuț C. „Și eu mă gândeam la fel, dacă pentru alcool la volan e muncă silnică, amendă 100.000lei, când omori un om ce se mai întămplă? Spânzurare?!“ este de părere Răzvan D. „Păi din câte știu îs puține state care au 0,0, cele mai multe au limita 0,5 la noi de acolo începe cazul penal și de la 0,8 îți anulează permisul. În Spania pentru 0,8 își dă vreo 300-400 € amendă. Doar aceia care nu știu conduce fac gura de care te bați zilnic în trafic că nu știe să meargă. Dacă văd mașina poliției merg cu 40 h sub limită. Mă bat de ei zilnic“, a mai scrs Ionuț C.

„Eu zic că ar trebui să le dea și să le facă tot ce ziceți voi aici, dar celorlalți care sunt treji la volan și fac toate nenorocirile pe drumuri, vorba aia ăla din băutură se trezește, dar un prost niciodată. Mai terminați cu atâta băutură căîn acest fel ar trebui să-i amendeze și pe bicicliști și pe pietoni, care rupți de beți cad în fața mașinilor și pe căruțași care merg drojdititi. Și un mic amănunt în Germania și Austria poți merge dacă ai băut chiar și două trei beri cel puțin în Austria nu te băga în seamă dacă ai 0,3 la mie“, crede Bogdan B.
 
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii