Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:33 05 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Turta dulce de post

ro

23 Mar, 2011 22:09 2022 Marime text
img_12899.jpgCam multe dulciuri gatesc in ultima vreme... ce sa faci daca cererea e mare :). Reteta am luat-o de pe blogul Irinei ( http://dulcecasa.blogspot.com) mi-a placut cum arata si mai ales ca este de post.
Ingrendiente:
Eu am facut jumatate de portie
325g faina
125g zahar
150g miere topita(sa fie lichida)
125ml ulei
1lingurita bicarbonat
1lingurita scortisoara( si cuisoare macinate, daca va place aroma)
Intr-un castron (sau la robot, ori la masina de paine) se pun ingredientele uscate (faina, zahar, bicarbonat, scortisoara) si se framanta un aluat adaugand ingredintele lichide (uleiul si mierea). Aluatul trebuie sa aiba consistenta unei plastiline moi (daca vi se pare prea tare si sfaramicios mai adaugati putina apa pana obtineti consistenta de plastilina).
Cand e gata se infasoara in folie si se lasa la frigider in jur de o ora.
Aluatul se intinde cu sucitorul intr-o foaie groasa cam de jumatate de centimetru, si se taie cu formele. ( Eu l-am taiat patratele si l-am intins un pic mai subtire sa iasa mai multe ).
Se aseaza in tava acoperita cu foaie de copt la 175 grade cam 10-15 min.
Se scoate tava, se lasa turtitele sa se racoreasca, apoi se pot orna cu glazura de zahar. Eu ca si Irina le-am lasat simple. Sunt foarte aromate si fragede.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii