Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:12 06 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Supa-crema de telina

ro

12 Apr, 2011 18:34 1478 Marime text
dsc_5377.jpg...dragii mei, pana cand juriul delibereaza :P, m-am gandit ca ne-ar prinde bine, tuturor, o supa fierbinte si sanatoasa...de post :))

Ingrediente:

- 2-3 teline
- 2 cepe mici
- 3 cartofi
- 1 mar (optional)
- 1 1/2 litri apa
- sare, piper
- 50 ml. ulei de masline
- 1 legatura de patrunjel verde sau ceapa verde
- crutoane de paine



Mod de preparare:
Curatati telina si ceapa, taiati-le in cubulete si puneti-le la fiert in apa cu sare. Lasati sa fiarba vreo 20 de minute. Dupa ce au fiert, adaugati cartofii taiati cubulete si marul curatat de coaja.
Cand toate legumele sint fierte, strecurati supa si pasati legumele, subtiind piureul cu zeama in care au fiert.
Adaugati ulei de masline, sarati daca mai e cazul, si lasati sa mai dea cateva clocote. Presarati verdeata tocata, patrunjel sau ceapa verde, adaugati un praf de piper si formati un "inel" din ulei de masline, ca decor :)
Serviti supa fierbinte, cu crutoane prajite de paine.

Fooooarte gustoasa!!! :)
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii