Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
17:17 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Supa-crema de conopida

ro

18 Apr, 2011 18:21 1704 Marime text

dsc_1764.jpgo supa gustoasa tare, care (culmea :P) a fost savurata pana si de Bogdi :))
...as putea, asadar, prezice ca va fi si pe placul celor care detesta conopida :P

Ingrediente:

- 1 conopida potrivita
- 3 cartofi
- 1/2 l. apa
- sare, piper
- 3 linguri ulei sau margarina
- 1 lingura faina
- 1 legatura patrunjel
- paine uscata


Mod de preparare:
Se spala conopida, se taie bucati si se indeparteaza cotoarele groase,
Se curata cartofii, se taie si se pun la fiert impreuna cu conopida 20-25 de minute.


Se paseaza zarzavaturile si se adauga sarea si piperul.
Se topeste margarina intr-o craticioara (eu am pus ulei), se pune faina si se amesteca continuu pana capata o culoare galbuie; se adauga, putin cate putin, 2-3 polonice de supa, apoi se rastoarna in oala mare cu supa.
Dupa ce s-au amestecat bine se mai da 2-3 clocote si se adauga patrunjel tocat marunt si crutoane de paine (bucatele de paine prajite in putin ulei fierbinte)

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii