Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:10 04 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Spumă de căpşuni cu migdale

ro

17 Apr, 2011 19:37 1765 Marime text

img_3930__thumb1.jpgReţeta aceasta de spumă de căpsuni este specifică regiunii Waasland din Belgia, renumită pentru producţia sa de căpşuni suculente şi delicioase. De altfel, tot în această regiune se organizează anual şi un feltival al căpşunei în care se oferă ca omagiu Regelui şi Reginei Belgiei primele fructe recoltate în acel sezon.

Adevărul e că aşa căpşuni aromate ca cele belgiene eu nu am mai gustat aşa că era păcat să nu încerc acest delicios desert.

Timp: ~20min

Porţii: 4-6

Ingrediente: 500g căpşuni, 100g zahăr, 400ml smântână dulce pentru frişcă, 25g migdale decojite feliate

Mod de preparare:

Spălăm rapid căpşunile sub jet de apă rece şi le uscăm cu prosoape de hârtie. Păstrăm câteva pentru decor şi restul le tăiem în sferturi eliminând codiţa.

Le mixăm la blender cu 2 linguri de zahăr.

Separat batem frişca cu restul de zahăr până stă băţ pe tel. Punem deoparte câteva linguri de frişcă pentru ornat.

Prăjim câteva minute feliuţele de migdate într-o tigaie fără adaos de ulei.

Aşezăm delicioasa spumă în pahare, acoperim cu folie de plastic şi dăm la frigider până în momenul servirii.

Decorăm cu bucăţele de căpşuni, frişcă şi feliuţe de migdale. Musafirii vor fi impresionaţi la maxim, parol ;)

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii