Souvlaki de pui (frigărui greceşti)
Souvlaki de pui (frigărui greceşti)
2496
Marime text
Frigăruile
de pui grecești nu sunt, cel puţin aparent, cu nimic mai cu moţ decât
cele de româneşti. În profunzime însă, marinarea în zeamă de lămâie cu
ulei de măsline şi oregano
dă un nou gust pieptului de pui. Marinaţi din timp carnea de pui şi
pregătiţi-o pe grătar, la iarbă verde.
Porţii: 4
Timp de preparare: 45 de minute (plus 2 ore pentru marinare)
Ingrediente:
1,2 kilograme piept de pui fără piele şi os
1 lămâie
6 linguri ulei de măsline
2 linguri oregano uscat
sare
piper
pita şi tzatziki pentru servire
Preparare:
Curăţaţi carnea de pieliţe şi tăiaţi-o cuburi cu latura de 2-2,5 centimetri.
Extrageţi sucul din lămâie.
Faceţi o marinată din ulei de măsline, zeamă de lămâie, oregano, sare şi piper.
Amestecaţi marinata cu bucăţile de carne.
Introduceţi carnea la rece pentru 2 ore.
Scoateţi carnea şi înşiraţi-o pe ţepuşe (câte 4-5 bucăţi pe o ţepuşă).
Dacă folosiți bețe de frigărui, puneți-le la înmuiat 30 de minute înainte de folosire pentru a nu se arde pe grătar.
Frigeţi frigăruile, pe grătar sau plită.
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp
Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi


