Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:53 09 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Salata de pui cu mere

ro

09 Sep, 2011 00:00 1879 Marime text

salatapui.jpgServeste salata de pui cu mere impreuna cu dressingul pe baza de vin alb, cel mai potrivit sos pentru salata de cruditati cu carne.

Timp de preparare:

Rapid

Numar de portii:

4

Complexitate:

Usor

Ingrediente principale:

carne de pui, mere, nuca, rucola, telemea, mustar, smantana, oua, faina, zahar

Ingrediente

1 piept de pui dezosat
2 mere
1 pumn de miez de nuca
1 caserola cu frunze de rucola
2 linguri cu ulei de masline
1 pumn de merisoare deshidratate
100 g de telemea veche (parmezan)
sare, piper
cimbru, busuioc
PENTRU DRESSING:
2 linguri cu faina
2 linguri cu zahar
2 linguri cu praf de mustar
1 lingurita cu sare
1 cana cu vin alb sec (125 ml)
2 oua


125 ml (1 borcanel) smantana slaba/lapte
1 lingura cu unt topit

Mod de preparare

1. Spala carnea de pui si frunzele de rucola si lasa-le la scurs.

2. Taie carnea de pui in fasii de 3-4 cm latime, condimenteaza-le cu sare, piper, cimbru si busuioc si pune-le pe gratarul incins (ori pe plita) pana se rumenesc suficient.

3. Sterge bine frunzele de rucola, asaza-le intr-un castron mare, adauga miejii de nuca, merele taiate corabioare, merisoarele si branza sfaramata.

4. Taie fasiile gata fripte in rondele de 2-3 cm si adauga-le in salata.

5. Pregateste dressingul: rumeneste faina intr-o tigaie impreuna cu zaharul, praful de mustar si sarea, apoi toarna continutul tigaii peste vin, amestecand asa incat sa nu ramana cocoloase.

Cand amestecul e omogen, adauga ouale batute si pune la foc mic, amestecand pana cand capata consistenta unei smantani.

Adauga untul topit, ia de pe foc si subtiaza cu smantana (daca tot e gros, poti pune lapte sau iaurt de baut).

Sursa: www.ecuisine.ro

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii