Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
00:08 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Salata de patrunjel

ro

24 May, 2011 21:47 1636 Marime text
salata_patrunjel2.jpgPentru salata de patrunjel ai nevoie de:
  1. 6 legaturi patrunjel
  2. 3 rosii mari
  3. 2-3 linguri grau
  4. 3-4 catei de usturoi (atentie, nu capatani, ci catei)
  5. 3 lingurite otet de vin (preferabil alb)
  6. 3 lingurite de ulei din germeni de porumb (eu am folosit din cel de masline)
  7. piper negru macinat

Cantitatile sunt pentru 2 portii.

Speli graul si il pui la fiert in apa suficienta, pentru jumatate de ora. Intre timp, toci marunt patrunjelul (dar pastreaza cateva frunze pentru decor), rosiile le tai cubulete si le scoti miezul cu samburi. Usturoiul se taie si el foarte marunt, il poti da prin mixerul de legume.
Cand s-a fiert graul, se lasa putin la scurs si uscat pe un servetel, apoi se piseaza si rezulta un fel de terci. Se pun toate ingredientele intr-un bol incapator si se amesteca impreuna cu uleiul, otetul si piperul.
Pentru decor, se poate pune pe frunze de salata verde si se orneaza cu doua-trei rosii cherry si cateva frunze de patrunjel intregi. Se serveste imediat, proaspata!

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii