Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:02 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Muffins cu morcov si piersici

ro

11 Apr, 2011 14:55 2312 Marime text

img42030020cu202002021.jpgSunt tare curioasa daca cei care le-au gustat si-au dat seama ca erau de post, pentru ca au disparut de pe platou foarte rapid :) La cat de aromate si pufoase au fost, nici nu se putea altfel :))

Pentru 12 - 14 muffins avem nevoie de:

  • 220 g faina
  • 140 g zahar brun
  • 100 ml ulei
  • 2 morcovi rasi pe razatoarea mica
  • 3 jumatati de piersici din compot
  • 2 linguri de stafide (40g)
  • 2 lingurite praf de copt
  • 1/2 lingurita bicarbonat de sodiu
  • 1/2 lingurita rasa ghimbir macinat
  • 1/2 lingurita rasa nucsoara macinata
  • 1 pliculet zahar vanilat
  • 1 lingurita scortiosara
  • un praf sare

Folosind piciorul vertical al mixeruluisau o furculita zdrobim piersicile si le amestecam cu uleiul.
Intr-un alt castron amestecam ingredientele uscate: faina, zaharul, condimentele, praful de copt si bicarbonatul de sodiu. Turnam piersicile peste si amestecam foarte putin. Adaugam morcovii si stafidele si le inglobam in amestec. Umplem fiecare forma muffin ceva mai mult de jumatate si dam la cuptor la foc mediu pentru 20 - 30 de minute, pana cand se rumenesc. Briosele sunt foarte bune langa o cana de ceai si au aproximativ 240 de calorii la 100 de grame.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii