Pui la grătar în stil thailandez
Pui la grătar în stil thailandez
2306
Marime text
Cine a avut norocul să-şi petreacă măcăr o vacanţă pe
plajele thailandeze a avut ocazia să guste o pulpă de pui marinată cu mirodenii locale (pe bază de curry roşu)
şi friptă pe jar de cărbune. Dulce-picantă, insinuant aromată, carnea de pui
friptă astfel se topeşte în gură. Localnicii folosesc pentru frigerea ei un băţ
de lemn despicat în două pe lungime, în care prind carnea. Ulterior o servesc
cu tot cu acest suport ingenios, care face mâncatul pe plajă sau pe stradă mult
mai uşor.
Porţii: 2
Timp de preparare: 1 oră (plus 2 ore la marinat)
Ingrediente:
2 pulpe sau 6 ciocănele de pui
2 linguri pastă de curry roşu
4 linguri oţet
2 linguri de zahăr
3 linguri sos de soia
3 linguri sos de peşte
1 lingură usturoi tocat
1 lingură lemon grass tocat
2 ardei iuţi (roşii) tocaţi
piper
Preparare:
Carnea se pui se crestează în 1-2 locuri pe fiecare parte.
Pasta de curry roşu se amestecă bine cu sosul de soia, sosul de peşte, oţetul, zahărul, lemon grass, ardei iute, usturoi şi piper.
Turnaţi marinata formată peste carnea de pui.
Amestecaţi bine şi introduceţi la rece pentru 2 ore.
Frigeţi carnea pe grătar sau la cuptor până se pătrunde.
Carnea se serveşte cu garnitură de paste, orez şi/sau salate picante cum e cea de papaya.
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp
Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi


