Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:56 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Prajitura Saint-Honore

ro

08 Jan, 2013 10:04 4051 Marime text
prajitura-saint-honore-8.jpgDragii mei, incepem saptamana in spirit francez.

Am mai facut aluat de foietaj in casa, la fel si choux-uri... dar niciodata nu m-am gandit sa le reunesc intr-o prajitura. Noroc de provocarea "Inspiration Food Marathon" lansata de Electrolux pentru aceasta saptamana, French Bakery. Am cautat, am studiat si pana la urma am decis ca aceasta prajitura este o reala provocare, nefiind o prajitura tocmai usor de facut, desi in aparenta pare o prajitura simpla si banala.

Desigur, varianta mea este una simplificata si adaptata, nu m-am incumetat sa ma ridic la nivelul lui Auguste Juliene, cel care a creat aceasta prajitura.

 

Ingrediente

  • Pentru baza:
  • 550 g faina
  • 7 g drojdie uscata
  • 1 lingurita sare
  • 40 g zahar
  • 250 ml lapte rece
  • 50 g unt
  • In plus:
  • 250 g unt
  • 2-3 linguri faina
  • Pentru choux-uri:
  • 250 g faina
  • 100 g unt
  • 100 g ulei
  • 500 ml apa
  • 1 lingurita de sar
  • 1 lingura zahar
  • 6 oua
  • Crema choux-uri:
  • 2 galbenusuri
  • 2 linguri zahar
  • 2 linguri amidon
  • 700 ml lapte
  • 200 g ciocolata amaruie
  • 150 g unt
  • Crema pentru baza:
  • 100 g ciocolata amaruie
  • 200 ml smantana pentru frisca
  • 1 lingura coniac
  • Pentru ornat:
  • 100 ml smantana pentru frisca
  • 1 lingurita zahar pudra
  • 1 intaritor de frisca
  • 100 g zahar pentru caramel

Reteta completa aici:dulciurifeldefel.ro

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii