Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:20 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Prajitura racoroasa curcubeu

ro

29 Jun, 2011 10:59 2595 Marime text

471x318_13090973499006c78b.jpgPe caldurile astea, ceva usor cu fructe este reteta ideala pentru familia mea. Si pentru ca are multe culori, am denumit-o : curcubeu....

Ingrediente

Pentru blat:

  • 6 oua
  • 6 linguri pesmet
  • 6 linguri zahar
  • 2 linguri amidon
  • 2 linguri apa
  • 1/2 lingurita esenta de rom
  • 1 plic vanilie Bourbon
  • 1 praf copt

Pentru sirop

  • 1 cana apa
  • 1/2 cana zahar
  • 1 lingurita esenta rom

Pentru crema:

  • 1 plic crema vanilie Ole Dr Oetker
  • 400 ml lapte
  • 250 ml frisca
  • 400 g compot ananas
  • 1 plic intaritor frisca

Pentru decor:

  • 1 pachet piscoturi
  • 3 piersici
  • 1 plic Tort jelee rosu
  • 200 ml suc din compotul de ananas
  • bombonele colorate
  • nuca de cocos verde

Preparam blatul mixand bine galbenusurile cu zaharul pina cand se albeste si isi dubleaza volumul.

Amidonul il amestecam cu praful de copt.

Albusurile le batem spuma cu un praf de sare.

La compozitia de galbenusuri cu zahar adaugam apa apoi amidonul , esentele si pesmetul.Amestecam pina se omogenizeaza si adaugam albusurile spuma amestecand cu o lingura de lemn, usor de tot.

Intr-o tava tapetata cu hartie de copt si unsa cu unt punem blatul si il dam la cuptorul dinainte oncalzit la 140 de grade C , aproximativ 20 de minute pina se coace.

Preparam siropul din apa si zaharul pe care le lasam sa fiarba 2 minute, apoi dam la rece si adaugam esenta de rom.

Crema o preparam dupa instructiunile de pe plic cu cei 400 ml lapte apoi o dam la rece pina montam tortul.

Frisca o mixam bine apoi adaugam intaritorul si o pastra si pe ea la rece.

Blatul il insiropam bine cu siropul din zahar cu rom, adaugam crema de vanilie peste care punem piscoturile.Le insiropam cu jumatate din siropul de ananas din compot si punem deasupra lor ananasul si feliile de piersici.

Preparam jeleul rosu cu cealalta jumatate de suc de ananas conform instructiunilor de pe plic , apoi cu ajutorul unei linguri asezam jeleul peste fructe.

Ornam tortul dupa care il dam la rece 2-3 ore inainte de al portiona.

Este un tort usor si racoros, numai bun pentru zilele astea calduroase.

Tipsuri

  • Eu am servit feliile de prajitura alaturi de cate un glob mare de inghetata de nuca si frisca...

Reteta preluata de pe http://www.bucataras.ro/retete/prajitura-racoroasa-curcubeu-22703.html
 

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii