Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
06:43 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Prajitura perfecta pentru micul dejun

ro

18 May, 2011 12:10 2830 Marime text

prajitura-cu-fulgi-de-ovaz.jpgSunt in cautare de retete cat mai diferite, care sa mearga bine la micul dejun: sa poata fi facute repede sau cu o seara inainte, sa fie hranitoare si usoare.Asa ca am incercat prajitura Adinei cu fulgi de ovaz, cocos si ciocolata neagra si m-am indragostit de ea. Se face repede si usor si nici nu trebuie sa urmaresti cantitatile. Pornesti de la 3 banane pasate, pe care le amesteci cu ulei (iese o crema ca o maioneza); apoi incepi sa torni cand fulgi de ovaz, cand cocos, amestecand bine; cand compozitia pare mai greu de amestecat, adaugi putin ulei; eu am folosit cam trei sferturi dintr-o punga de 500g de ovaz. Crema trebuie sa fie omogena, dar nu foarte moale, cam ca un aluat. Cand ai hotarat ca nu mai pui cocos si ovaz, adaugi 60g de ciocolata neagra facuta bucati (cred ca merge bine si cu stafide sau bucatele de curmale, de exemplu). Apoi intinzi "aluatul" intr-o tava (dreptunghiulara sau rotunda) apasand bine, cat mai uniform. Si dai la cuptor la 180°, in jur de 20 de minute. Merge de minune cu lapte.

Reteta preluata de pe http://mananc-inteligent.ro/?p=871.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • ciutacu adeluta 29 Feb, 2012 11:22 im....ce buna este,as dori sa va intreb daca prezentati retete si la scoli generale ,unde si elevii pot participa activ,ca program educativ,voluntar,,, sunt retete moderne ,e frumos,o evolutie in arta culinara