Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
18:14 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Prajitura cu miere

ro

06 Oct, 2011 01:00 2005 Marime text
praji.jpgMierea se incalzeste usor, asa ca aveti grija sa intindeti o folie de copt in tava pentru a preveni ca marginile sa nu se arda, sa nu se innegreasca.

Timp de preparare:

Mediu

Numar de portii:

10-12

Complexitate:

mediu

Ingrediente principale:

faina, ciocolata, miere, lapte

Ingrediente

170 ml miere

140 g unt

80 g zahar brun

30 ml apa

2 oua batute

200 g faina cu praf de copt

GLAZURA:

250 g zahar pudra

30 ml miere

apa

Mod de preparare

1. Preincalziti cuptorul la 180° si ungeti bine o tava de 20 cm. Tapetati tava cu hartie de copt.

2. Incalziti mierea, untul, zaharul si apa la o temperatura joasa pana ce zaharul s-a topit. Luati amestecul de pe foc si adaugati ouale si faina cu praf de copt in umplutura pana se formeaza o coca omogena.

3.Turnati compozitia in tava si intindeti uniform. Coaceti timp de 40 de minute.

4. In timp ce prajitura se coace, amestecati zaharul pudra si restul de miere intr-un bol (adaugati o ceasca de apa sau doua daca glazura este prea groasa). Scoateti prajitura, lasati-o sa se raceasca si acoperiti-o cu glazura.

ALTERNATIVA: puteti folosi pentru glazura urmatoarele ingrediente: 100 g ciocolata neagra si 100 ml frisca mai moale. Raciti amestecul si acoperiti prajitura cu aceasta glazura. Dati pe razatoare ciocolata cu cereale si presarati peste prajitura.

Sursa: Ecuisine.ro

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii