Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
20:25 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Prajitura cu martipan

ro

28 Sep, 2011 01:00 2374 Marime text
prajitura.jpgUn aspect impresionant si un gust pe masura.

Timp de preparare:

Mediu

Numar de portii:

8-10

Complexitate:

usor

Ingrediente principale:

unt, zahar, martipan, gem de caise

Ingrediente

175g de unt
175g de zahar
3 oua medii
175g de faina
2 linguri de lapte
cateva picaturi de colorant alimentar rosu sau roz
10-12 linguri de gem de caise
350g de martipan alb
zahar pudra
tava de copt si hartie de copt

Mod de preparare

1. Preincalzeste cuptorul la 180 de grade Celsius.

2. Taie o bucata de hartie de copt pe lungimea tavii si mai inalta decat inaltimea tavii.

3. Amesteca zaharul si untul impreuna apoi adauga ouale batute. Adauga faina si laptele. Pune jumatate din amestec in jumatate din tava, pe lungime si apoi pune o bucata de hartie de copt pentru a preveni amestecarea aluatului cu cealalta jumatate. Coloreaza restul de amestec cu picaturile de colorant alimentar si pune amestecul in cealalta jumatate de tava. Uniformizeaza suprafata si lasa la cuptor timp de 30 de minute. Indeparteaza din cuptor si lasa la racit in tava timp de 10 minute.

4. Taie prajitura in doua pe lungime pentru a separa cele doua culori. Taie-le in jumatate, din nou, pentru a obtine patru portii, cate doua de fiecare culoare. Intinde martipanul pe o suprafata tapetata cu zahar pudra, apoi inveleste prajitura in el.

Sursa: Bucatarescu.ro

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii