Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:49 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Paste din dovlecel crud cu sos de rosii

ro

12 Apr, 2011 18:44 1959 Marime text

dsc035502.jpgIngrediente:1 dovlecel, o rosie,1-2 buc rosie uscata la soare, 1/2 ardei iute proaspat, o lingura ulei de masline presat la rece, un catel usturoi, sare, piper, oregano, busuioc, maghiran. Optional 2-3 masline fara samburi.

Mod de preparare:Dovlecelul se rade lung cu o razatoare speciala (pt forma de spaghete) sau dati pe razatoarea mare (pt forma de penne). Rosile le puneti in blender impreuna cu ardeiul iute, usturoiul, maslinele, uleiul si condimentele Mixati si servit pasta peste dovlecel.

Rosia uscata la soare da un gust foarte bun sosului... mai concentrat. Este varianta sanatoasa a bulionului. In comert se gasescsimple sau in ulei. Eu am folosit simple pt ca cele in ulei mi se par prea gretoase.

 

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii