Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
22:44 23 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Paste cu ceapă şi costiţă afumată

ro

07 Jul, 2011 15:54 1744 Marime text

paste-alsaciene.jpgMai apropiate de tradiţia germană decât de cea italiană, înrudite cu cartofii ţărăneşti, pastele cu ceapă şi costiţă afumată sunt doar atât cât le spun numele. Plus un pic de boia de ardei dulce. Excelente ca garnitură sau ca mâncare în sine.

Porţii: 2

Timp de preparare: 30 de minute

Ingrediente:

200-250 grame paste uscate (scurte sau lungi - penne, fusilli, spaghetti etc)

200 grame bacon (kaizer, costiţă sau altă afumătură fără os)

1 lingură boia de ardei dulce

2-4 linguri parmezan ras (opţional)

2 cepe

piper proaspăt măcinat

verdeaţă (mărar şi /sau pătrunjel)

Preparare:

Fierbeţi pastele. Păstraţi câteva linguri din zeama în care au fiert. Scurgeţi-le de apă. Curăţaţi ceapa. Tăiaţi ceapa şi bacon-ul de dimensiuni relativ egale (ex. peştişori). Rumeniţi baconul. Dacă are prea puţină grăsime, adăugaţi 1 lingură de ulei sau untură. Adăugaţi şi sotaţi ceapa până se înmoaie şi prinde a se rumeni. Adăugaţi boiaua şi amestecaţi bine. Adăugaţi 2-3 linguri de apă în care au fiert pastele. Amestecaţi ceapa şi baconul cu pastele. Presăraţi cu piper proaspăt măcinat şi, opţional, cu parmezan ras. Decoraţi cu verdeaţă.

Pastele cu ceapă şi costiţă afumată se servesc fierbinţi.

www.cevabun.ro

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii