Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:01 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Panna cotta cu cafea

ro

29 May, 2012 20:00 2322 Marime text

reteta.jpgPanna cotta este un desert italian, foarte simplu de preparat.

Practic contine doar smantana, lapte, zahar si gelatina, iar aromele sunt la alegerea voastra. Astazi am ales sa aromatizez panna cotta cu cafea, ca sa scap de lichiorul care zacea pe fundul unei sticle de ceva vreme. De fapt, lichiorul de cafea Sheridan's, acea combinatie de lichior alb-negru care nu se amesteca in pahare si care m-a uimit acum cativa ani cand l-am baut prima data, a fost cel care m-a inspirat la aceasta panna cotta.

Ingrediente

300 ml smantana pentru frisca
150 ml lapte
50 ml lichior de cafea
50 gr zahar
2 linguri cafea boabe
1 plic 10 gr gelatina (incolora)
f. putin ulei pentru uns formele

Portii: 4

Reteta completa pe: E-retete.ro

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii