Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:39 23 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Omleta cu mazare, menta si pecorino

ro

22 Jun, 2011 11:23 2170 Marime text
5750068802_c0417f3d15.jpgImi spunea acum cateva zile o cititoare a blogului, dupa ce incercase o reteta pentru micul-dejun, ca a decis ca in fiecare weekend, impreuna cu cei mici, sa experimenteze cate o reteta noua pentru micul-dejun. Mi s-a parut o idee minunata si de aceea m-am gandit sa mai adaug o reteta noua, colorata si sanatoasa, numai buna de incercat!


Ingrediente

2-3 oua mari
0 mana de mazare boabe (fiarta)
1 ceapa verde
1 lingura fulgi de ardei
cateva frunzulite de menta
aprox 50 gr Pecorino de la Lactitalia
piper

Omleta aceasta are nevoie de un strop de planificare - e nevoie sa fierbeti in prealabil boabele de mazare, dar daca folositi congelate va merge foarte repede.
Puteti alege sa caliti ceapa inainte de a turna omleta, dar eu am preferat de aceasta data sa paztrez aromele cat mai aproape de forma lor cruda. Asadar, am batut ouale, le-am condimentat cu putin piper (sare nu am adaugat ptr ca branza mi se pare ca sareaza suficient) si am amestecat apoi ceapa tocata, menta, fulgii de ardei, Pecorino dat pe razatoare si mazarea.

Am turnat amestecul intr-o tigaie si am pregatit omleta.

Se serveste cu rosii.

Reteta preluata de pe http://amainbucatarie.blogspot.com/2011/05/omleta-cu-mazare-menta-si-pecorino.html
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii