Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
19:16 29 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Mic dejun englezesc

ro

02 May, 2011 15:09 2481 Marime text

mic_dejun_englezesc_1.jpgMicul dejun ar trebui sa fie cea mai importanta masa a zilei, iar a nu sari peste micul dejun, este cheia unei vieti lungi si sanatoase, ne spun nutritionisti si ultimele cercetari o arata.
Dar din pacate, desi este cunoscut rolul esential al micului dejun, in aceasta era a vitezei, multi renunta la masa de dimineata, grabindu-se sa prinda tranvaiul, sa duca copii la cresa, sau sa ajunga si la treburile lor.
Spre deosebire de francezi si italieni unde micul dejum este mai putin variat, la englezi si americani, micul dejun include cafea, ceai, lapte, cacao fierbinte, oua, produse de patiserie, bacon, carnati, fructe si sucuri de fructe. Daca faceti parte din cei care aveti timp pentru un mic dejun inainte de a pleca la treburi, va sugerez o idee.
 

Ingrediente / 2 persoane:

 2 oua 

 2-3 ciuperci mari 

 cascaval ras 

 ketchup

sare * piper * boia * ulei de masline 

paine

Mod de preparare:
Ciupercile se taie felii suficient de groase si se distuie in putin ulei de masline. Se scot pe o hartie absorbanta pana pregatim ouale romanesti. Intr-un vas se pune apala fiert cu sare. Cand incepe sa clocoteasca se sparge oul si i se da drumul in apa, fie direc, fie cu un polonic. Trebuie sa nu se imprastie si sa ramana compact. Se scoate apoi cu o supiera si se aseaza pe un pat se ciuperci prajite. Se condimenteaza cu sare, piper, boia dulce sau iute, dupa preferinta si cascacal ras. Se orneaza cu ketchup. Pofta buna!

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii