Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
03:32 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Mic dejun de post cu fulgi de hrisca

ro

20 Apr, 2011 13:40 3556 Marime text
hrisca8.jpgHrişca este bogată în vitamine (B1 , B2 , B3 , B5 , E, P), minerale (Mg, K , Ca , Fe) şi fibre. Este o cereală energizantă şi hrănitoare, fiind un aliment nutritiv cu un conţinut scăzut de calorii.
Eu am găsit la naturişti fulgi de hrişcă, din care am făcut un mic dejun.

Ingrediente:
  • 100 g fulgi de hrişcă
  • fructe (eu am folosit căpşuni, dar merg foarte bine şi merele rase)
  • miere
  • 1 zahăr vanilat
  • 4 linguri musli cu fructe
  • mentă
  • scorţişoară

Fulgii de hrişcă au avantajul că nu se fierb, ci doar se înmoaie în lichid fierbinte. Aşadar am pus apă la fiert (puteţi folosi lapte - de soia, orez sau cocos), apoi am pus fulgii la înmuiat timp de 3 minute, I-am scurs în sită si Am zdrobit căpşunile amestecate cu miere (după gust) şi un pliculeţ de zahăr vanilat: 


Şi le-am amestecat cu fulgii de hrişcă înmuiaţi, 4 linguri de musli cu fructe (mie îmi plac aceştia),
adăugând puţină mentă proaspătă tăiată mărunt şi scorţişoară: 


Rezultatul: un mic dejun bun şi sănătos pentru dimineţile de post.


Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii