Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
00:04 23 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Medalioane de muşchiuleţ de porc gratinate cu roşii şi brânză Bergader Edelpilz

ro

05 Sep, 2011 00:00 4209 Marime text
medalioane.jpgVa oferim o reţetă originala Bergader!

Ingrediente: două roşii mari, 1/2 până la 2 linguri unt, sare, piper măcinat, două căţei de usturoi tăiaţi mărunt, o lingură busuioc proaspăt tăiat, cinci cepe verzi, opt medalioane de muşchiuleţ de porc a 60 până la 70 g, o lingură ulei, două linguri vin alb, 70 ml supă de pasăre, o fâşie coajă de lămâie, un vârf cuţit piper Cayenne, 100 grame brânză Bergader Edelpilz.

Mod de preparare: roşiile se scufundă circa 20 secunde în apa care fierbe, se decojesc, se scoate miezul şi se taie cubuleţe. Într-o tigaie se călesc rapid în 1/2 până la 1 lingură unt, se condimentează cu sare, piper, usturoi şi busuioc; se varsă într-o sită şi se scurge separat sucul de roşii. Se curăţă ceapa verde şi se taie în rondele fine. Medalioanele din muşchiuleţ de porc se presează cu degetul mare, se coc pe ambele părţi câte circa 2 până la 3 minute într-o tigaie cu ulei, la foc mediu şi se pun pe o tavă de copt. Se stropeşte compoziţia cu vin alb, se adaugă supa cu sucul de tomate, ceapa verde şi cojile de lămâie, se încălzeşte, se lasă 1 până la 2 minute şi se amestecă cu 1 lingură unt rece. Se condimentează cu sare, piper şi piper Cayenne şi se scot cojile de lămâie. Roşiile se distribuie pe medalioanele de muşchiuleţ, se rade şi brânză deasupra şi se dă la cuptor pentru 1 ½ până la 2 minute pe grătarul de jos din cuptor sub grilul încins.

Sursa: www.gastronomie.ele.ro

 

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii