Macaroane cu brânză şi cârnaţi afumaţi
Macaroane cu brânză şi cârnaţi afumaţi
2861
Marime text
Macaroanele sau
mai degrabă pastele scurte (penne/fusilli) cu brânză şi cârnaţi sunt o mâncare
simplă dar consistentă, parcă special croită pe gustul românului. Săţioase şi
gustoase, uşor şi rapid de preparat, pastele cu brânză şi cârnaţi sunt un prânz
sau cină oricând la îndemână.
Porţii: 2
Timp de preparare: 30 de minute
Ingrediente:
250 grame paste uscate (macaroane, fusilli, penne, etc.)
170 grame brânză de burduf
2 linguri smântână grasă
100 grame cârnaţi afumaţi
piper proaspăt măcinat
Preparare:
Fierbeţi pastele.
Tăiaţi cârnaţii în felii de 4-5 milimetri grosime.
Rumeniţi cârnaţii, într-o tigaie antiaderentă, fără grăsime.
Adăugaţi pastele, brânza de burduf sfărâmată în mână şi smântâna.
Amestecaţi bine în vasul aflat pe foc până când brânza şi smântâna aderă la paste.
Presăraţi cu piper proaspăt măcinat.
Pastele cu brânză şi cârnaţi se servesc imediat.
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp
Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi


