Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
13:14 16 01 2019 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Lauraadamache.ro Salată picantă de anșoa

ro

19 Feb, 2014 10:07 3030 Marime text
Salata picanta de ansoa, laura adamacheDescoperit acum 35 ani, Anisakis Simplex este un parazit intestinal prezent la anumite mamifere marine ( foci, lei de mare, balene, delfini). Larvele acestui parazit pot fi gazduite de anumite tipuri de pesti: somon, merluciu, ton, ansoa, macrou. Ca sa evitam infectia cu acest periculos parazit trebuie sa curatam pestele imediat dupa ce l-am cumparat, deoarece parazitul traieste in intestinul pestilor si nu trebuie sa consumam niciodata peste crud fara sa-l congelam inainte la -30°C pentru 15 ore.

Acest parazit este distrus prin coacerea completa a pestelui sau prin congelare.

Prezenta acestui parazit nu este destul de cunoscuta si tocmai de aceea am considerat necesara aceasta introducere. Daca mergeti la restaurant si comandati carpaccio de somon sau ton sau orice alt preparat unde pestele nu necesita prelucrare termica, intrebati neaparat bucatarul daca pestele a fost congelat inainte de preparare. De asemenea, nu pregatiti absolut niciodata acasa retete cu peste crud fara ca acesta sa nu fie congelat inainte si daca-l prajiti sau coaceti la cuptor, asigurati-va ca este complet patruns.

Organismul uman poate fi serios afectat daca este infectat cu acest parazit. Cel mai bun tratament este prevenirea.

Sper ca nu v-am taiat pofta de salata picanta de ansoa dar am considerat absolut necesara aceasta introducere pe care, daca doriti, o puteti prelua pe blogurile dumneavoastra in cazul in care pregatiti retete unde pestele nu este prelucrat termic.

Ingrediente:

    500 gr ansoa proaspete ( congelate la -30°C pt 15 ore)
    6 linguri otet de mere
    2 lamai (doar sucul)
    1/2 pahar ulei de masline
    3 ardei uscati picanti
    1 ceapa rosie
    piper
    sare
    patrunjel

Rețeta completă pe lauraadamache.ro

Ti-a placut articolul?

Comentarii