Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:09 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Gelo di anguria (budinca de pepene rosu)

ro

07 Apr, 2011 22:00 2063 Marime text

Este un dulce foarte raspandit in Sicilia si chiar daca este aparent sarac datorita ingredientelor folosite, aroma si prospetimea lui poate satisface pe cei mai pretentiosi dintre noi. In Sicilia acest desert se prepara cu flori de iasomie dar pentru ca m-am gandit ca iasomia nu este simplu de reperat, am inlocuit-o cu extract de vanilie.

Ingrediente:

  • 1 l suc de pepene rosu
  • 80 gr amidon de porumb
  • 100 gr zahar daca pepenele este deja dulce, 150 gr daca este mai putin dulce
  • extract de vanilie/esenta de vanilie/zahar vanilat

Taiem pepenele, curatam pulpa de seminte si o taiem in patratele pe care le mixam la robot, dupa care trecem sucul prin sita.

Dizolvam amidonul amestecat cu zaharul si extractul de vanilie in cateva linguri de suc,

dupa care adaugam treptat peste amidonul complet dizolvat si restul sucului ramas,

Varsam sucul intr-o cratita si o punem pe foc foarte mic. La inceput budinca isi va pierde culoarea rosie dar spre final va capata din nou o culoare vie . Este foarte important sa stam langa ea si sa amestecam incontinuu. De asemenea nu trebuie in nici un caz sa inceapa sa fiarba cu bulbucei foarte mari. In momentul in care apar la suprafata cativa bulbuci discreti incepem sa facem "proba picaturii": pe o farfurie turnam o picatura de budinca si in momentul in care va sta teapan si nu se va mai deplasa atunci este gata. Cam asa arata picatura finala,

biscotti alla lavanda 068

Stingem focul si lasam budinca sa se racoreasca putin,

biscotti alla lavanda 063

dupa care o turnam in forme sau pahare,

biscotti alla lavanda 076

si o lasam la frigider 5-6 ore. Eu am lasat-o pana a doua zi.

Ca sa rasturnam fara probleme budinca , introducem forma cateva secunde in apa clocotita si apoi o rasturnam pe farfurie. Nu este obligatoriu sa fie rasturnata, se poate servi foarte bine si in pahar.

Se serveste cu ciocolata rasa amara si fistic. Eu fistic nu am avut asa ca l-am servit numai cu ciocolata amara,

gelo di anguria 018 []

Si o sectiune racoroasa,

gelo di anguria 067 []

Dureaza 4-5 zile in frigider. NU se poate congela deoarece se transforma in apa.

Pofta buna!!

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii