Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
05:44 03 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Friptură de pui cu rozmarin, salvie şi usturoi

ro

15 Aug, 2011 00:00 2086 Marime text
friptura.jpgO friptură de pui simplă dar extrem de gustoasă, cu gusturi franco-italiene. salvia, rozmarinul, usturoiul, uleiul de măsline şi lămâia dau un gust deosebit acestei fripturi suculente.

Porţii: 6-8

Timp de preparare: 2 ore şi 15 minute

Ingrediente:

1 pui mărişor

2 linguri frunze de salvie tocate

2 linguri rozmarin tocat

10 căţei de usturoi

1 lămâie

1 ceapă

100 ml ulei de măsline

sare

piper

Preparare:

Încălziţi cuptorul la 160 de grade Cesius (temperatură mică spre medie).

Curăţaţi 4 căţei de usturoi şi tocaţi-i.

Amestecaţi salvia cu rozmarinul, usturoiul tocat, uleiul de măsline, 1 lingură de sare de mare şi 1/2 linguriţă piper negru, măcinat.

Ungeţi puiul pe interior, exterior şi pe sub pielea pieptului cu amestecul obţinut.

Curăţaţi ceapa şi tăiaţi-o în bucăţi mari.

Spălaţi lămâia şi tăiaţi-o în 6 bucăţi, pe lungime.

Umpleţi puiul cu ceapa, lămâia şi restul căţeilor de usturoi.

Puneţi puiul pe o tavă cu grătar (vezi foto).

Adăugaţi o cană de apă sau vin alb în tavă.

Introduceţi tava la cuptor pentru 2 ore.

Puiul cu rozmarin, salvie şi usturoi se serveşte cu garnituri pe bază de orez sau legume.

www.cevabun.ro

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii