Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:01 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Friganele de pere cu sos de prune

ro

21 Sep, 2011 01:00 2457 Marime text

pere.jpgO gustare delicioasa de fructe, care va fi pe placul tuturor. 

Timp de preparare:

Rapid

Numar de portii:

4

Complexitate:

usor

Ingrediente principale:

pere, migdale, scortisoara, frisca, prune, pesmet

Ingrediente

3 pere tari, dar coapte
60 g faina
30 g migdale, zdrobite
putin ulei
zahar si scortisoara
frisca
Pentru sos:
6 prune coapte si zemoase
60 g zahar
un praf de scortisoara
Pentru aluat:
60 g faina
60 g pesmet
1 lingurita praf de copt

Mod de preparare

Pentru sos:

Puneti prunele, fara samburi si taiate, intr-o tigaie, presarati zahar si scortisoara si turnati 5 linguri de apa. Aduceti la fierbere la foc puternic pentru 5 minute sau pana cand prunele se inmoaie. Luati de pe foc, lasati sa se raceasca si zdrobiti.

Pentru aluat:

Cerneti faina, pesmetul si praful de copt intr-un castron. Adaugati 200 ml de apa rece si framantati.

Incalziti ulei intr-o tigaie inalta. Decojiti perele si taiati-le in 4, pe lungime. Amestecati faina si migdalele pisate intr-o farfurie.

Dati perele prin amestecul de migdale, apoi prin aluat. Puneti-le in uleiul incins si prajiti-le pana devin crocante.

Indepartati-le din tigaie si lasati-le la scurs pe hartie de bucatarie. Serviti cu sos de prune si frisca.

Sursa: Ecuisine.ro

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii