Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
23:35 19 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

De Florii se mănâncă peşte Vezi recomandările bucataria.net

ro

15 Apr, 2011 14:25 3334 Marime text

peste.jpgDuminica Floriilor este sărbătorită în fiecare an în duminica dinaintea Paştelui. Este ziua care precede săptămâna patimilor, când oamenii se aduc în biserici ramuri de salcie, care sunt binecuvântate şi împartite cre­dincioşilor. Cu toate că încă este post, în duminica de Florii oamenii au voie să mănânce peste. Bucataria.net vă prezintă zece reţete pe bază de peşte.

Peştele este un aliment cu multiple calităţi dietetice, uşor de digerat şi foarte nutritiv datorită conţinutului său bogat în proteine, vitamine (A,D,E, B12) şi minerale (fosfor, iod, potasiu). Grăsimea din peşte nu este periculoasă, fiind bogată în acizi graşi nesaturaţi, dar şi acizi graşi esenţiali (omega 3 şi omega 6).

Peştele se asociază cu orez, cartofi, mămăligă şi cu legume de orice fel. Zeama de lămâie ajută la digestie şi creşte absorţia de fier din peşte. (Vezi efectele consumului de peşte şi de fructe de mare)

Bucataria.net vă recomandă şi câteva reţete:

Scrumbie in folie cu mamaliguta

Ciorbă de peşte

Şalău la grătar

Peste cu legume la tava

Salată de peşte afumat cu zarzavat

Crap la cuptor

Supă pescărească

Macrou la cuptor

Păstrăv umplut

Medalion de somn cu roşii şi plante aromate

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • crestinul 15 Apr, 2011 12:11 Se mananca peste , numai daca crestinul a postit! Nu poate manca peste de Florii cel care a mancat de dulce!!! Pr. Marian