Ciorba de post cu sfecla rosie
Ciorba de post cu sfecla rosie
14 Apr, 2011 19:11
ZIUA de Constanta
2452
Marime text



- o ceapa mare,
- doi ardei grasi sau gogosari,
- doi morcovi,
- jumatate kg de cartofi,
- o sfecla rosie,
- ulei pentru calit zarzavaturile,
- bors umplut in casa,
- sare, fidea, pantrunjel si leustean.
Ceapa taiata, morcovul curatat si taiat cubulete, ardeii taiati si ei marunt se pun la calit in 30 ml ulei, apoi se pun cartofii taiati si ei cuburi si se adauga apa si se pun la fiert. Cand cartofii incep, cat de cat, sa se moaie putin, se pune sfecla rosie curatata si data prin razatoarea mare si se fierbe in continuare. Capata o culoare asa de frumoasa, iar cand sunt fierte toate legumele se pune borsul fiert in prealabil (daca vreti)eu nu am procedat asa, fideaua si la sfarsit cand inchidem aragazul verdeata: pantrunjelul si leusteanul. Daca vreti o portie suplimentara de fier si sanatate si daca faceti rost de urzici, puteti pune o data cu sfecla rosie. Am mancat cu ardei iuti sau cu ceapa sfaramata in palme si sare.
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp
Comentarii