Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
17:37 18 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Budinca cu cirese

ro

23 Jun, 2011 19:19 1763 Marime text

dsc01387.jpg3 oua 5 linguri rase se faina 3 linguri de fructoza vanilie 1/2 l lapte 2pumni de cirese fara samburi 100 gr biscuitti (simpli si cu ciocolata) scortisoara 1 lingura de miere
Jumatate dintre cirese le-am amestecat cu biscuitii maruntiti. Galbenusele le-am frecat cu fructoza, am adaugat putin lapte, apoi faina si am omogenizat foarte bine pentru a nu ramane cocoloase. Am turnat compozitia cu oua in lapte si am pus la fiert amestecand continuu pentru a nu se prinde. Am luat de pe foc crema dupa ce a inceput sa fiarba. Albusele le-am batut pentru a obtine o spuma tare pe care am amestecat-o cu crema de ou in momentul cand am luat-o de pe foc. La sfarsit am adaugat ciresele cu biscuiti si putina scortisoara. Am dat la frigider pentru 3 ore.
Restul de cirese l-am amestecat cu 1 lingura de miere si scortisoara. In momentul cand am servit, am folosit instrumentul pentru inghetata si am format globuri de budinca peste care am pus cateva cirese si siropul lasat ce acestea.

Reteta preluata de pe http://www.alldaycooking.com/2011/06/budinca-cu-cirese.html

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii