Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
22:44 10 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Baghete cu dovlecei

ro

30 May, 2011 21:31 1856 Marime text
Rapide si gustoase, aceste baghete sint ideale pentru un inceput (mereu anost :P) de saptamana, sau, de ce nu, chiar pentru o petrecere.Ingrediente pentru 10 portii:

- 1 dovlecel de 500 de grame sau 3 zucchini
- 5 felii mari de sunca sau 10 felii subtiri jambon/bacon
- sare, piper, boia
- 100-150 g. cascaval sau parmezan


Mod de preparare:
Spalati dovleceii, uscati-i si indepartati-le capetele. Daca folositi zucchini, ii taiati pe lung, in sferturi.
Daca folositi, insa, un dovlecel de-al nostru, romanesc, il taiati pe jumatate (tot pe lung), urmand ca fiecare jumatate sa fie taiata in 5:


Opariti-i apoi timp de cca. 3 minute in apa fiarta cu sare; lasati-i sa se scurga si sa se raceasca.
Daca folositi sunca, taiati fiecare felie in doua, obtinand astfel 10 bucati:


Infasurati dovleceii in sunca si prindeti-i cu jumatati de scobitori ca sa nu se desfaca:


Puneti baghetele intr-o tava tapetata cu hartie de copt; presarati cu sare, piper si boia dupa gust.
Radeti deasupra cascaval sau parmezan:


Dati la cuptor (in prealabil incins) pentru cca.18 minute sau pana cand vedeti ca se gratineaza:


Cand le serviti, radeti din nou putin cascaval sau parmezan deasupra:

Reteta preluata de pe http://savalaura.blogspot.com/2011/05/baghete-cu-dovlecei.html
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii