Baeckeoffa
Baeckeoffa
02 May, 2011 14:33
ZIUA de Constanta
2165
Marime text



Eu acum am facut-o cu carne de porc si miel, si pot spune ca dupa cele (mai mult de) trei ore de copt (cand, culmea, tocmai ce-am observat ca am ramas fara freon la aparatul de aer conditionat din bucatarie :D) ne-am infruptat cu una din cele mai gustoase mancaruri pe care le-am facut pana acum...
Carnea a iesit atat de moale, incredibil de savuroasa...iar aromele ce-au luat pe-acolo nastere ne-au incantat foarte :))
...da' hai sa nu va mai ametesc atata, si sa va arat cum mi-a iesit delicioasa mancarica "in straturi" :)
Ingrediente:
- 2 cepe
- 3-4 catei de usturoi
- 2 fire cimbru
- 750 ml. vin alb (Riesling)
- 2 foi de dafin
- 1 lingurita boabe de piper
- 400 g. carne de porc
- 400 g. carne de miel
- 1 praz sau ceapa verde
- 2 morcovi potriviti
- 1 kg. cartofi
- sare, piper
Curatati cepele si taiati-le marunt; tocati usturoiul. Spalati cimbrul si scurgeti-l.
Turnati vinul intr-un vas mare; adaugati ceapa, usturoiul, foile de dafin, sare si boabe de piper.
Spalati carnea, taiati-o cubulete si puneti-o la marinat peste noapte, in sosul de vin.
A doua zi, incalziti cuptorul la 170 grade; curatati cartofii si taiati-i feliute. Asezati pe fundul vasului jumatate din cantitatea de cartofi (daca nu aveti vas de lut, folositi un vas rezistent la cuptor si ungeti-l bine cu unt sau ulei).Spalati si curatati prazul sau ceapa verde. Taiati-le inele. Faceti la fel cu morcovii.
Scoateti carnea din marinata si asezati-o deasupra stratului de cartofi; adaugati morcovii si prazul.Asezati deasupra restul de cartofi taiati felii.
Strecurati marinata si adaugati-o compozitiei in straturi (daca e nevoie, mai completati cu vin sau apa)
Introduceti totul la cuptor pentru cca. 3 ore.Eu, dupa ce s-au scurs cele trei ore (timp in care am lasat vasul acoperit) ...am repus la cuptor vasul, insa fara capac...pentru inca aproape o ora :)
Asa a aratat la final:

Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp
Comentarii