Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:20 10 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Aperitiv cu vinete si dovlecei

ro

04 Apr, 2011 14:25 2108 Marime text
Iata o reteta de aperitiv de la o buna prietena. Din cantitatile de mai jos au rezultat 10 buc.
1 vanata (aprox 400 gr)
1 dovlecel (aprox 300 gr)
2 morcovi
1 ardei rosu
1 ardei verde
3 catei usturoi
1 legatura mica de patrunjel
ulei, sare

Se curata de coaja si se taie felii vanata si dovlecelul.
Se sareaza si se lasa sa stea aprox. 30 de min, dupa care se prajesc in putin ulei si se lasa sa se scurga pe un servetel.






Morcovul se taie betisoare si se fierbe in putina apa cu sare pana se inmoaie un pic.


Ardeii se taie si ei betisoare. Usturoiul se toaca marunt, la fel si patrunjelul si se amesteca.




Dupa ce s-a racit, se pune o felie de vanata, se presara un pic de patrunjel cu usturoi, apoi o felie de dovlecel,se alterneaza o felie morcov, una de ardei rosu, una de ardei verde, se ruleaza si se prinde cu o scobitoare.










Le-am mai infrumusetat putin si le-am asezat pe un platou.


M-am gandit ca data viitoare o sa le fac mai mici, sa tai feliile in jumatate. Am uitat sa va spun ca este un aperitiv de post, de aceea este numai cu legume. Banuiesc ca se poate strecura si putina branza sau sunca depinde de imaginatia fiecaruia.

Preluat de pe http://www.haisagatim.ro
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii