Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:40 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Frigarui de legume in stil mediteraneean cu sos picant

ro

14 Dec, 2010 14:22 2288 Marime text

frigarui.jpgIngrediente:
-un dovlecel
-ardei gras
-ciuperci
-pt. sos:ulei de masline, sucul de la o lamaie mare, ardei iute rosu, 1 catel de usturoi, putina ceapa verde tocata, patrunjel verde
-sare, piper, cimbru si oregano uscat

Taiati legumele in bucati potrivite.Ungeti tepusele de bambus cu ulei. Formati frigaruile.Incingeti gratarul si asezati frigaruile de legume.Frigeti-le cate un minut pe fiecare parte la foc mare, apoi reduceti focul la mediu.Stropiti frigaruile cu putin ulei de masline si presarati cimbru si oregano uscat peste legume. Vor capata o deosebita aroma mediteraneeana!Frigeti-le pana cand legumele sunt bine facute, dar ferme. Nu trebuie sa exagerati timpul de coacere. Legumele in final trebuie sa nu devina moi. Timpul aproximativ este de 3-5 minute pe fiecare parte.
Intre timp faceti sosul picant. Amestecati sucul de lamaie cu o lingura de ulei de masline, sare, piper, ardei iute, verdeata tocata, usturoiul macinat si ceapa verde tocata fin.Amestecati bine acest sos cu care veti stropi in final frigaruile.Asezati frunze de salata verde pe platoul de servire, stropiti salata cu o parte din sos. Puneti frigaruile de legume calde peste salata, presarati-le cu sare si turnati restul de sos peste ele.



Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii